Τοπικά

Ένα στα δύο παιδιά Γ’ και Δ’ τάξης δεν γνωρίζουν κολύμπι

 

Πολύτιμα αποδεικνύονται τα μαθήματα κολύμβησης σε μαθητές της Γ’ Τάξης Δημοτικών Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με την έρευνα που έχει διενεργηθεί σε τοπικό επίπεδο, σχεδόν ένα στα δύο παιδιά αυτής της ηλικίας δεν γνωρίζουν κολύμπι. Ωστόσο μετά την ολοκλήρωση των οκτώ με δέκα προγραμματισμένων διδασκαλιών στο νερό, έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη εξοικείωση και άνεση να κολυμπούν.
Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιούνται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας τα μαθήματα κολύμβησης για τους μαθητές της Γ’ Τάξης και σε ορισμένες περιπτώσεις και της Δ’ Τάξης.
Φέτος συμμετέχουν στα μαθήματα 54 σχολεία με 1.200 παιδιά που έρχονται σε επαφή με το υγρό στοιχείο.
Πέντε γυμναστές με ειδίκευση στην κολύμβηση μυούν τους μαθητές στον όμορφο κόσμο της κολύμβησης, ενώ φέτος γίνονται μαθήματα και στα παιδιά από σχολεία ειδικής αγωγής.
Τα μαθήματα διεξάγονται στα δύο κολυμβητήρια Βόλου και Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο συνεργασίας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας με τον Δήμο Βόλου, την Περιφέρεια, το αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ.
«Για πέμπτη χρονιά το πρόγραμμα κολύμβησης μαθητών ξεκίνησε και φέτος, μάλιστα πολύ νωρίτερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Η συμμετοχή των σχολείων από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου, Νέας Ιωνίας και γύρω περιχώρων είναι πολύ μεγάλη. Οι μαθητές αποκομίζουν πολλά οφέλη από τη δράση τους. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα δύο ΚΤΕΛ και τον Δήμο Βόλου μέσω του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ που όλοι τους συνέβαλαν στην πολύ έγκαιρη έναρξη των μαθημάτων».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ κ. Γιώργος Βλιώρας ανέφερε πως «ο Δήμος Βόλου είναι πάντα κοντά στην προσπάθεια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και των σχολείων».
Ο συντονιστής του μαθήματος κ. Βασίλης Κατσικόπουλος ευχαρίστησε μεταξύ άλλων και ορισμένα πρωτοβάθμια αθλητικά σωματεία που συνδράμουν στη διεξαγωγή του προγράμματος κολύμβησης.
Ο ίδιος ανέφερε πως το 50-60% των μαθητών ηλικίας Γ’ – Δ’ Τάξης δεν γνωρίζει να κολυμπά. Ωστόσο, μετά από οκτώ με δέκα μαθήματα που έχουν οριστεί για το κάθε τμήμα, το 90% των παιδιών μαθαίνει να κολυμπά. Και είναι ένας βασικός στόχος του προγράμματος, να μάθουν δηλαδή τα παιδιά να κολυμπούν. Και το καταφέρνουμε με τη γνώση και την εμπειρία των καθηγητών φυσικής αγωγής να διδάξουν στα παιδιά».
Η γυμνάστρια από τον κολυμβητικό σύλλογο «Υδάτινος κόσμος» κ. Αποστολία Στέκα τόνισε πως «υποστηρίζουμε με τη διάθεση αθλητικού εξοπλισμού το πρόγραμμα εκμάθησης των μαθητών για την κολύμβηση. Επίσης συνδράμουμε στην εκμάθηση της μικρής και μεγάλης πισίνας, αλλά και σε οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, είμαστε διατεθειμένοι αν το προσφέρουμε».
Από την πλευρά της η καθηγήτρια φυσικής αγωγής από τον αθλητικό σύλλογο «Δελφίνια» Βόλου κ. Κωνσταντίνα Δεληγιάννη τόνισε πως «προσφέρουμε βοήθεια στους μαθητές των σχολείων. Θέλουμε μέσα από τη συνεργασία να φέρουμε τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».
Στον χώρο του κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας βρέθηκαν και οι τρεις καθηγητές φυσικής αγωγής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, κ.κ. Αλίς Μανσούρ, Παναγιώτης Τσιάκος και Εμμανουέλα Τσιπέλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το