Πολιτισμός

Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου για τα 83 χρόνια του Ροταριανού Ομίλου Βόλου

Ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων και επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 83 ετών ύπαρξης και δραστηριοποίησης με ποικίλες δράσεις στην πόλη του Βόλου, προσκαλεί σε συναυλία κλασικής μουσικής που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στις 21.15 (εισιτήριο 10 ευρώ, φοιτητικό – μαθητικό 5 ευρώ).

Ένα μουσικό ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου, με παραδοσιακές μουσικές, όπως αυτές ενέπνευσαν μεγάλους συνθέτες.
«Θα ταξιδέψουμε από την Ισλανδία ώς το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία, από την Τσεχία και τα Βαλκάνια ώς την πολυσυλλεκτική Μεσόγειο και από την Ιαπωνία ώς τους Ινδιάνους της Αμερικής. Θα ακουστούν έργα «κλασικών», σύγχρονων, αλλά και ανώνυμων συνθετών.

Η εικαστικός Δήμητρα Λαμπρέτση με τα χρώματά της θα συνυφάνει τα πολλά και συναρπαστικά πρόσωπα της μουσικής και του κόσμου μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Συμμετέχουν: Μαρία-Ηλιάνα Κατσούρα, σοπράνο, Θάνος Καρακάσης, βαρύτονος, Ηλίας Σδούκος, βιολί, βιόλα, Χριστόφορος Μιρόσνικοβ, βιολοντσέλο, Πόπη Μαλαπάνη, πιάνο, Δήμητρα Λαμπρέτσα, εικαστικά.
Πρόγραμμα L v. Beethoven: Tchaikovsky: Τραγούδι για τη Γεωργία I L. Berio: Αρμένικο τραγούδι – Γιλιάνικο τραγούδι / Ε Block Σουίτα για βιόλα και πιάνο I Μ. Ravel: 2 εβραϊκά τραγούδια I I. Albeniz: Asturias, / Μ. De Falla: Ισπανικά τραγούδια I Β. Bartok: 5 Ρουμάνικοι χοροί/1. Stravinsky: Παραδοσιακό τραγούδι 1 janaiek: 3 λαϊκά τραγούδια / D. Rotaru: Ρουμάνικο παραδοσιακό τραγούδι για τη μάνα / Α. Ifukube: 2 τραγούδια πάνω σε παλιές μελωδίες της φυλής Ainu της Ιαπωνίας I F. Say: Black Earth I Σ. Σαμαράς: Της κοπέλας το νερό I Μ. Καλομοίρης: Γριά Ζωή I Ν. Σκαλκώτας: Λαφίνα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το