Τοπικά

«Ένα ευλαβικό προσκύνημα τιμής στη μνήμη της μητέρας» στην ομιλία της Αλίκης Μούτου

Αύριο Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η ομιλία της Αλίκης Μούτου με θέμα: «Ευλαβικό προσκύνημα τιμής στη μνήμη της μητέρας». Η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα της Χριστιανικής Στέγης «Απόστολος Παύλος» Βόλου (28ης Οκτωβρίου 98 – Κ. Καρτάλη).
Η ομιλήτρια θα παρουσιάσει τη μητέρα ως ιδέα και σύμβολο, όπως έχει υμνηθεί ήδη από την αρχαιότητα, αλλά και όλες τις περιόδους του νέου ελληνισμού μέχρι και σήμερα ακόμη (Κρητική Σχολή, Επτανήσιοι, νεότερη ποίηση).

Η Αλίκη Μούτου είναι φιλόλογος, πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα κλασικό. Έχει δίπλωμα γαλλικής γλώσσας, φιλολογικό, του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και δίπλωμα ιταλικής γλώσσας του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Γεννήθηκε στην Αγριά, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο, Φοίτησε στο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου, ως εσωτερική μαθήτρια της Γαλλικής Σχολής Καλογραιών St Joseph.
Ως φιλόλογος υπηρέτησε στο Γυμνάσιο Ζαγοράς και στο Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια της εκπαιδευτικής θητείας υπηρέτησε ως γυμνασιάρχης στο γυμνάσιο Ζαγοράς και σε γυμνάσια του Βόλου και Ν. Ιωνίας. Συνταξιοδοτήθηκε το 1992 μετά τριακονταετή υπηρεσία ενώ ήδη από το 1985, είχε προαχθεί στο βαθμό του λυκειάρχου.
Από το 1960 είναι μέλος της Χριστιανικής Στέγης Βόλου «Απόστολος Παύλος» και έκτοτε συνεργάζεται με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου σε έργα πνευματικής οικοδομής των μελών και φίλων της Στέγης. Από το 2004 παραδίδει μαθήματα αρχαίας ελληνικής γλώσσας στα μέλη του Γλωσσικού Ομίλου Βόλου.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της είχε την αμέριστη συμπαράσταση του αείμνηστου συζύγου της Δημητρίου Λέτσου και του γιου τους Στέφανου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το