Τοπικά

Ένα ακόμη πρατήριο καυσίμων που παραπλανούσε τους καταναλωτές εντοπίστηκε στη Μαγνησία 

Νέα απάτη εις βάρος των καταναλωτών από βενζινάδικο αποκαλύφθηκε από έρευνες της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας .

Μετά την αποκάλυψη ότι στην αγορά της Μαγνησίας διακινούνταν αμφιβόλου ποιότητας καύσιμα, με συμμετοχή πρατηριούχων και εταιρεία που είχε εμπλακεί το 2014 σε υπόθεση λαθρεμπορίας, ένα ακόμη πρατήριο εμφανίζεται να παραπλανά τους καταναλωτές και να διαφημίζει γνωστή εταιρεία καυσίμων, χωρίς όμως να προμηθεύεται καύσιμα από αυτή.
Η απάτη με τα πρατήρια αποδείχτηκε μέσα από έρευνα μεγάλης εταιρείας πετρελαιοειδών. Γνωστή εταιρεία διάθεσης πετρελαιοειδών και καυσίμων κινήθηκε νομικά, όταν διαπίστωσε ότι πρατηριούχοι στον Βόλο διακινούσαν καύσιμα που έφεραν τη δική της φίρμα. Στην υπόθεση εμπλέκονται και πρατηριούχοι, στους οποίους επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ, γιατί ενώ σύναψαν συμφωνία με τη γνωστή εταιρεία διάθεσης πετρελαιοειδών, που το κοινό εμπιστεύεται και τη διαφήμιζαν στο πρατήριο, προμηθεύονταν καύσιμα από άλλες εταιρείες.
Οι πρατηριούχοι μέσω του νομικού τους συμβούλου υποστήριξαν ότι δεν αγόραζαν καύσιμα από την εταιρεία που είχαν συνάψει σύμβαση γιατί είχαν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της για χρέη στο δημόσιο, αλλά δεν εξήγησαν για ποιο λόγο διατηρούσαν τη φίρμα της και παραπλανούσαν το κοινό.
Το τελευταίο κρούσμα αφορά την πώληση καυσίμων από πρατήριο που έκανε προμήθεια από λεγόμενη «φτηνή» εταιρεία, αλλά διαφήμιζε την εταιρεία που είχε υπογράψει τη σύμβαση.
Η λεγόμενη και φτηνή εταιρεία , όταν αποκαλύφθηκε τι συνέβαινε προσέφυγε κατά της απόφασης του περιφερειάρχη για την επιβολή προστίμου τον Οκτώβριο.
Σύμφωνα με το Νόμο, «οι κάτοχοι άδειας λειτουργίας πρατηρίων που επιλέγουν να συνάπτουν σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με συγκεκριμένη εταιρεία κάτοχο άδειας εμπορίας για προμήθεια καυσίμων από αυτήν, υποχρεούνται:……. Να μην προμηθεύονται πετρελαιοειδή προϊόντα από άλλες εταιρείες πετρελαιοειδών, είτε άμεσα είτε μέσω τρίτων».
Το τρίτο κατά σειρά πρατήριο που αποκαλύφθηκε να εξαπατά το κοινό , είχε συνάψει σύμβαση με τη μεγάλη εταιρεία πετρελαιοειδών το 2010 για αποκλειστική εμπορική συνεργασία.
Το πρατήριο, ενώ είχε ε σε ισχύ σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας εντούτοις είχε να προμηθευτεί υγρά καύσιμα από αυτή από τις 15-12-2015. Από έλεγχο που διενεργήθηκε από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων στις 8-6-2016 στο πρατήριο υγρών καυσίμων, παρουσία του υπεύθυνου, διαπιστώθηκε ότι παρά το γεγονός ότι το πρατήριο εταιρεία είχε συνάψει σύμβαση αποκλειστικής εμπορικής συνεργασίας με την εταιρεία “MAMIDOIL-JET OIL Α.Ε.» βάση ιδιωτικού συμφωνητικού το οποίο λήγει στις 31-7-2022 για αποκλειστική προμήθεια 4 υγρών καυσίμων μόνο από αυτή και στο πρατήριο υπήρχε αναρτημένο το σήμα της JET OIL, άλλη εταιρεία εμπορίας καυσίμων προέβη κατά το χρονικό διάστημα από 22-1-2016 έως και 6-6-2016 στον εφοδιασμό του πρατηρίου . Συγκεκριμένα βρέθηκαν παραστατικά και τιμολόγια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το