Τοπικά

Ένα 4χρονο αγοράκι από τη Ζαγορά στην Παιδιατρική του Νοσοκομείου για νοσηλεία και ψυχιατρική εκτίμηση

Στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου πρόκειται να εισαχθεί για νοσηλεία ένα 4χρονο αγοράκι, που μεγαλώνει κάτω από άθλιες συνθήκες με τους γονείς του στη Ζαγορά του Ανατολικού Πηλίου.
Σχετική εντολή δόθηκε χθες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, μετά από σχετική επικοινωνία με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την Εισαγγελία, το αγοράκι θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και σε ψυχιατρική εκτίμηση, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ψυχολογικά.

Το αγοράκι, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν μιλάει καλά, σχεδόν δεν μιλάει καθόλου και φέρεται να ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, αφού στο σπίτι του το δάπεδο είναι χωμάτινο… Μάλιστα προβλήματα υγείας φέρονται να αντιμετωπίζουν και οι γονείς του, αλλά και οι παππούδες του, καθώς και ένας θείος του, που φέρονται να συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι.

Το αγοράκι φέρεται να εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά, να κλωτσάει και να δαγκώνει, ενώ προφέρει μόνον ελάχιστες υβριστικές λέξεις…
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι γονείς του παιδιού φέρονται να αδιαφορούν για την υγεία του και θεωρείται σίγουρο, πως μετά την νοσηλεία του θα κριθεί ακατάλληλη η οικογένειά του για την επιμέλειά του, οπότε και θα αφαιρεθεί.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για συνθήκες πρωτόγονες στο σπίτι του 4χρονου, χωρίς μπάνιο, με συνέπεια να μην πλένονται συχνά τα μέλη της οικογένειας…
Το αγοράκι παρακολουθεί παιδικό σταθμό, ωστόσο δεν μπορεί να συμμετέχει στις εκπαιδευτικές διαδικασίες.
Ενδιαφέρον για το παιδί έχουν επιδείξει τόσο το Χαμόγελο του Παιδιού, που γνωστοποίησε την υπόθεση στην Εισαγγελία, όσο και το Ορφανοτροφείο Βόλου. Για το αγοράκι υπάρχει και σχετική έκθεση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το