Κόσμος

Εμβόλιο: Στις 27 Δεκεμβρίου ξεκινά πανευρωπαϊκά ο εμβολιασμός – Πώς θα γίνει στην Ελλάδα

Στις 27 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πανευρωπαϊκή ημέρα εμβολιασμού, η V-Day, όπως την αποκάλεσε χθες στο Ευρωκοινοβούλιο ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, δανειζόμενος τον όρο από τους Βρετανούς που έχουν αρχίσει ήδη τον εμβολιασμό, «κλείδωσε» από την Κομισιόν.

Πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες στοιχίζονται με την ιδέα του Πορτογάλου Πρωθυπουργού Κόστα που μιλώντας στο ethnos.gr και στο Open TV είχε προτείνει κοινή έναρξη του εμβολιασμού στην ΕΕ -μεταξύ των οποίων και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Χθες, η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, υιοθέτησε την πρόταση αυτή επισήμως, μιλώντας στους ευρωβουλευτές.

Εξάλλου, χθες Τετάρτη, και ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα τόνισε ότι ο ίδιος και υπουργοί από επτά ακόμη κράτη-μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας, προτείνουν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί την ίδια ημέρα τον Δεκέμβριο.

«Εάν διατεθούν εμβόλια σε όλους τους Ευρωπαίους κατά τη διάρκεια του 2021, θα μπορούσαμε να δούμε μια ταχύτερη από το αναμενόμενο επιστροφή του ΑΕΠ στα προ-πανδημικά επίπεδα», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι χθες μετά το Eurogroup.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το