Τοπικά

Εμβολιάστηκε το 80% των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου – Φοβάται ή αρνείται το 10% του υπόλοιπου προσωπικού

Χαμηλό είναι ακόμα το τείχος προστασίας από τον Sars Cov-2 στο προσωπικό, πλην του ιατρικού, του Νοσοκομείου του Βόλου, καθώς σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το ποσοστό αυτών που έχουν προχωρήσει σε εμβολιασμό κινείται κοντά στα επίπεδα του 50%.
Η διαδικασία όταν είχε αρχίσει παρουσίασε αρρυθμίες με αποτέλεσμα να υπάρξουν διαμαρτυρίες εκ μέρους κυρίως των νοσηλευτών με ένα κομμάτι τους να αρνείται να εμβολιαστεί μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πλέον όμως όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να προστατευτούν, ευρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή του «πολέμου» κατά του κορωνοϊού, μέσω του εμβολιασμού. Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές τουλάχιστον ένα 10% του νοσηλευτικού προσωπικού φοβούνται ή αρνούνται να εμβολιαστούν, προβάλλοντας ορισμένοι ακόμα και θρησκευτικούς λόγους γι’ αυτή τους την άρνηση. Επισημαίνεται πως η πλειοψηφία των νοσηλευτών συμμετείχαν στον εμβολιασμό, ενώ υπάρχει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι που νόσησε το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα να έχει αποκτήσει ανοσία απέναντι στην πανδημία και να μη χρειάζεται να εμβολιαστεί προς το παρόν.

Εκτιμάται ότι χαμηλά είναι τα ποσοστά αυτών που έχουν χρησιμοποιήσει ένα από τα διαθέσιμα εμβόλια στο διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του «Αχιλλοπούλειου», με τους αρνητές να είναι ένα συμπαγές κομμάτι των εργαζομένων. Νοσηλευτές τόνιζαν μεταξύ άλλων πως υπάρχει συμμετοχή στην προσπάθεια που γίνεται για να θωρακιστεί το προσωπικό του Νοσοκομείου, τη στιγμή που έχουν νοσήσει 80 άτομα αποκτώντας αντισώματα απέναντι στον ιό. Από την πλευρά των γιατρών σύμφωνα με τον πρόεδρο Παύλο Μαλινδρέτο το 80% του ιατρικού δυναμικού έχει εμβολιαστεί. «Πάμε καλά, θα μπορούσαμε βέβαια και καλύτερα» σημειώνει χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν ορισμένοι γιατροί που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν για τους δικούς τους λόγους, ωστόσο, αυτοί είναι πολύ λίγοι. Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του υπουργού Υγείας αναφορικά με την υποχρεωτική εξέταση με rapid test δύο φορές την εβδομάδα στο προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων όλης της χώρας που ακόμα δεν έχει εμβολιαστεί, χαρακτήρισε θετικό το συγκεκριμένο μέτρο, καθώς δεν γίνεται να βάζουν σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κων. Μηνδρινός σημειώνει πως ο εμβολιασμός είναι ένα ισχυρό όπλο απέναντι στην πανδημία και θα πρέπει όλοι οι υγειονομικοί να το χρησιμοποιήσουν.

Τι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα
Πολύ υψηλά είναι τα ποσοστά αυτών που έχουν θωρακιστεί απέναντι στην Covid -19 στη Γενική Κλινική «Άνασσα» από τη στιγμή που από τους 167 γιατρούς και λοιπό προσωπικό μόλις 15 άτομα δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί. Ειδικότερα το 84% έχει κάνει ήδη την πρώτη δόση των διαθέσιμων εμβολίων (Pfizer, Astrazeneca), το 62% και τη δεύτερη και το επόμενο διάστημα θα εμβολιαστεί ακόμα ένα 7%. Τέλος το υπόλοιπο 9% που ερμηνεύεται σε απόλυτο αριθμό σε 15 εργαζόμενους θα συμμετέχει στους μαζικούς εμβολιασμούς που θα πραγματοποιηθούν. Όπως σχολίαζαν υπεύθυνοι της κλινικής δεν υπάρχει κάποιος αρνητής, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση του προσωπικού για το θέμα. «Υπάρχει κλίμα υπέρ του εμβολιασμού, αποτελώντας στάση ευθύνης απέναντι στην κοινωνία» κατέληξαν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το