Ελλάδα

Εμπρησμοί αυτοκινήτων: 15χρονοι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία

Φόβος και προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές Αρχές από τις συνεχιζόμενες εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα πολιτών τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη. Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο τα ξημερώματα της Τετάρτης έγιναν δεκάδες εμπρησμοί οχημάτων σε Μαρούσι, Αθήνα και Αγία Παρασκευή.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV η αστυνομία μιλά για ένα ενιαίο συντονιστικό κέντρο το οποίο απαρτίζεται από άτομα που έχουν στο παρελθόν απασχολήσει τις Αρχές και είναι παλιοί αντιεξουσιαστές. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς είναι… γνώριμοι και της αντιτρομοκρατικής.
Οι Αρχές εκτιμούν πως υπάρχει «νέα δεξαμενή» από άτομα που παίρνουν μέρος στους συγκεκριμένους εμπρησμούς και τα οποία δεν γνωρίζει από παλαιότερες συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τότε που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας σε Εξάρχεια και καταλήψεις, το 75% των προσαγωγών αυτόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ και δεν υπήρχαν πληροφορίες γι’ αυτούς. Όσον αφορά τις ηλικίες τους, πρόκειται για παιδιά από 15 έως 20 χρονών.
Η Αστυνομία εκτιμά πως οι συνεχής εμπρησμοί έχουν να κάνουν με τις καταλήψεις και τις επιχειρήσεις της Αστυνομίας στα Εξάρχεια και με το γεγονός ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας της 17Ν εισπράττει μόνο «όχι» στα αιτήματα για άδεια που καταθέτει.
Αναλυτές αξιωματικοί αναφέρουν ότι οι εμπλεκόμενοι στο «μπαράζ» εμπρησμών θέλουν να στρέψουν την κοινωνία εναντίον της Αστυνομίας, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης έχει δώσει ήδη εντολή για αύξηση των περιπολιών, ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση του πληροφοριακού δικτύου.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το