Τοπικά

“Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση”: Να σταματήσει η αντιδημοκρατική πρακτική του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου

ΑΓΟΡΑ
«Επίθεση» στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Τσέλιο εξαπολύει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Έμποροι- Ενάντια στην Κρίση» σχετικά με την απόφαση να παραμείνει κλειστή η αγορά την Κυριακή των Βαΐων. Τα μέλη της παράταξης κατηγορούν τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου για αντιδημοκρατική πρακτική και στάση, ενώ τονίζουν πως το πρόβλημα στην αγορά είναι η έλλειψη χρημάτων στους καταναλωτές κι όχι αν θα μείνει μία ημέρα κλειστή η αγορά.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η παράταξη «Έμποροι- Ενάντια στην Κρίση» σημειώνουν:
Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, μέσα από Γεν.Συνέλευση αποφάσισε την Κυριακή των Βαΐωνη αγορά να παραμείνει κλειστή και να τηρηθεί η Κυριακάτικη αργία.

Με βάση το παραπάνω και σχετικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη του κ. Τσέλιου “Ενωτικό Εμπόριο” και την αντιδημοκρατικής πρακτική και στάση, σημειώνουμε τα εξής:

– Τα προβλήματα των εμπόρων είναι μεγάλα και είναι κοινά! Είναι τεράστιο λάθος να δημιουργηθεί ειδικά σε μια περίοδο κρίσης ένας τεχνητός διαχωρισμός μεταξύ εμπόρων της περιφέρειας και εμπόρων του κέντρου. Ισχύς εν τη ενώσει!!! Είναι καιρός να το κατανοήσει αυτό ο πρόεδρος του ΕΣΒ κ.Τσέλιος. Εμείς από την πλευράς μας ως “Έμποροι – Ενάντια στην Κρίση” θα διαφυλάξουμε και θα καλλιεργήσουμε με κάθε τρόπο το κλίμα ενότητας των τοπικών μικρών εμπόρων της πόλης μας που πλήττονται περισσότερο και από την κρίση.

– Στη τελευταία Γενική Συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου η συμμετοχή εμπόρων τόσο του κέντρου όσο και της περιφέρειας θα έπρεπε να επικροτηθεί από την πλευρά του προέδρου κι όχι να του δημιουργεί δυσαρέσκεια εξαιτίας της απόφασης για κλειστά την Κυριακή των Βαΐων. Μάλιστα θα έπρεπε να είναι ευχή όλων την επόμενη φορά να είναι διπλάσιοι έμποροι στη Γενική Συνέλευση, η οποία καλό θα ήταν να πραγματοποιηθεί άμεσα κι όχι μετά από 1 χρόνο.

– Τα προβλήματα των εμπόρων είναι οι εισφορές στον ΟΑΕΕ, η υψηλη φορολογία και η αναδουλειά. Τα προβλήματα των καταναλωτών είναι η έλλειψη χρημάτων και η κρίση. Σε κανένα από τους 2 δεν λείπουν οι μέρες για να γίνουν οι αγορές!

-Με βάση έρευνες της ΕΣΕΕ (Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) το Κυριακάτικο άνοιγμα έστω και τις 7 – 8 Κυριακές του χρόνου δεν έχει προσφέρει ούτε αύξηση του τζίρου ούτε αύξηση των θέσεων εργασίας. Γι’ αυτό και ζητάμε να καταργηθεί ο νόμος που επιτρέπει το Κυριακάτικο άνοιγμα! Καλό θα ήταν να γνωρίζει ο πρόεδρος κ.Τσέλιος τις επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει και που αφορούν όλους τους εμπόρους και να μην παίρνει τη θέση μόνο μιας μικρής μερίδας εμπόρων.

– Είναι επιεικώς απαράδεκτος πρόεδρος ενός συλλόγου να αρνείται να δεχθεί την απόφαση ΓΣ, μετά από ψηφοφορία που ο ίδιος επέμενε. Είναι παραβίαση του καταστατικού ο ίδιος ο πρόεδρος να συγκεντρώνει υπογραφές για να αλλάξει την απόφαση ΓΣ. Ο μόνος τρόπος να αλλάξει μια απόφαση είναι να συγκαλέσει νέα ΓΣ, όπως ορίζει το καταστατικό. Διαφορετικά αν ο πρόεδρος παραβιάσει το καταστατικό είναι τελείως αντιδημοκρατικό και το ίδιο το καταστατικό τον θέτει προ των ευθυνών του!

– Ο χλευασμός του προέδρου απέναντι σε συναδέλφους εμπόρους είναι απαράδεκτος. Αρκετοί συνάδελφοι ψήφισαν κλειστά την Κυριακή γιατί αυτό θεωρούν ότι είναι προς όφελος των καταστημάτων τους. Προφανώς αν ο ίδιος ο πρόεδρος κινηθεί για το άνοιγμα της αγοράς, αντί να σεβαστεί την απόφαση της ΓΣ, ορισμένοι συνάδελφοι θα εξετάσουν το ζήτημα. Αντί να χλευάζει τους συναδέλφους αυτούς, ο πρόεδρος θα έπρεπε να να καταβάλει κάθε προσπάθεια η αγορά να παραμείνει κλειστή!

-Με βάση τα παραπάνω φαίνεται ότι στον τίτλο της παράταξης, καταχρηστικά χρησιμοποιείται ο όρος “ενωτικό”, αφού το σύνολο της στάσης του προέδρου μόνο ως τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

– Σε κάθε περίπτωση η απόφαση της ΓΣ πρέπει να γίνει σεβαστή και ο πρόεδρος του ΕΣΒ, έπρεπε να την έχει ήδη υπογράψει (κι όχι να έχει καθυστερήσει 1 ολόκληρη εβδομάδα) και να την δημοσιοποιήσει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το