Αθλητισμός

Εμπιστοσύνη στη διοίκηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας – Τα σωματεία ενέκριναν ομόφωνα τους απολογισμούς

Με συνοπτικές διαδικασίες πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της ΕΠΣ Θεσσαλίας, στη συνοικία των Παλαιών του Βόλου, η τακτική γενική συνέλευση των σωματείων-μελών της. Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του 2018 εγκρίθηκαν ομόφωνα, με τα σωματεία να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους στη διοίκηση του Περικλή Λασκαράκη. Η «Θ» ήταν το μόνο ΜΜΕ που κάλυψε τη Γ.Σ.
Δεν είχαμε… εκπλήξεις στην προχθεσινή Γ.Σ. της ΕΠΣ Θεσσαλίας. Η διαδικασία ήταν γρήγορη και είναι χαρακτηριστικό ότι ο μόνος που χρειάστηκε να μιλήσει ήταν ο πρόεδρος Περικλής Λασκαράκης, ο οποίος ανέλυσε τόσο τον διοικητικό, όσο και τον οικονομικό απολογισμό για το προηγούμενο έτος.

Πρώτα όμως εκλέχθηκαν οι γραμματείς της συνέλευσης που ήταν οι Κωνσταντίνος Κουτσιμπός, Τάκης Αλιάτης και Χρήστος Γεωργαλής. Ακολούθησε ο έλεγχος των παρουσιών από τον πολύπειρο σε συνελεύσεις κ. Κουτσιμπό. Το «παρών» έδωσαν 36 σύλλογοι-μέλη της ΕΠΣΘ, δια των αντιπροσώπων τους. Αυτοί ήταν οι κάτωθι:
Αικατερίνη Τσιουρέλη (Αγία Άννα), Κωνσταντίνος Κίτσιος (Αγία Παρασκευή), Ιωάννης Λιαπούδης (Αίας Σούρπης), Ιωάννης Παπουτσής (Αγχίαλος), Νίκος Βέργος (Α.Ε. 2002), Απόστολος Χαλκιάς (Αθλητικό Κολέγιο Νίκης), Αντώνης Μόσιος (Ακρόπολη), Χρήστος Πετσεπές (ΑΠΟΒ), Εράλντο Πιέτρι (Απόλλων Καναλίων), Ανέστης Πασχαλούδης (Αστέρας Ριζομύλου), Χρήστος Τόλιος (Αχιλλέας Αχιλλείου), Ευγένιος Σιέχου (Α.Σ. Βόλος 2004), Ιωάννης Τσιάτσιος (Δάφνη), Τάσος Δεληζήσης (Δήμητρα Ευξεινούπολης), Χρήστος Χάγιος (Α.Σ. Δημητριάς), Ιωάννης Μπακάλης (Διαγόρας Στεφανοβικείου), Βαλάντης Περκουλίδης (Δύναμη), Ηλίας Χριστογιαννούλας (Ερμής), Ιάκωβος Καρράς (Ηρακλής Βόλου), Τάκης Αλιάτης (Θησέας), Χρήστος Γεωργαλής (Ιάσων Α.Μ.), Αθανασία Καραμητσάνη (Κένταυρος Ν.Π.), Τάκης Μεταξάς (Μαγνησιακός), Παναγιώτης Μαντζιούρης (Μακρινίτσα), Γιώργος Αναγνώστου (Μικροθήβες), Θανάσης Κλουκουτάρας (Μυρμιδόνες), Αικατερίνη Χουλιαρά (Νέος Μαγνησιακός), Άκης Σουγγάρης (ΓΣΒ «Η Νίκη»), Κωνσταντίνος Κουτσιμπός (Πανιώνιος), Δημήτρης Μπαρμπαγεωργόπουλος (Πηλέας), Θανάσης Μάκρας (Πρωτεσίλαος), Φώτης Καραγιώργος (Πύρασος), Θόδωρος Γκλαβίνης (Σαρακηνός), Τζίμης Καμπουρέλης (Σκιάθος), Ιωάννης Γκαϊνταρτζής (Σκόπελος), Βασίλης Βαλάκης (Τοξότης).

Ο διοικητικός απολογισμός
Πολύ γρήγορα και χωρίς καμία αντίρρηση εγκρίθηκαν τα πρακτικά της προηγούμενης Γ.Σ. της ΕΠΣΘ, οπότε ο λόγος δόθηκε στον Περικλή Λασκαράκη, ο οποίος έκανε τον διοικητικό απολογισμό, αναφέροντας τα εξής:
«Οι ενέργειές μας για το 2018 ξεκίνησαν με ένα μεγάλο γεγονός για μας, που ήταν η διοργάνωση του τελικού Κυπέλλου με αντιπάλους τη Νίκη και τον ΝΠΣ Βόλος και με νικήτρια τη Νίκη, όπως όλοι θα ενθυμίστε. Στο παιχνίδια αυτό είχαμε και τη μεγαλύτερη προσέλευση θεατών. Καταβάλαμε ιδιαίτερη προσπάθεια, καθώς υπήρχε πολύ μεγάλος αριθμός φιλάθλων από την πλευρά της Νίκης Βόλου, του ιστορικού σωματείου μας. Λάβαμε τα κατάλληλα μέτρα και όλα κύλησαν ομαλά.
Τον Μάιο φιλοξενήσαμε το Φάιναλ Φορ των Κορασίδων σε συνεργασία με την ΕΠΟ. Η διοργάνωση συνεισέφερε στην ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Ένας άλλος θεσμός για τον οποίο είμαστε υπερήφανοι είναι το «Επίσκυρος Καπ», το τουρνουά παιδικού ποδοσφαίρου που έχουμε δημιουργήσει. Και πέρυσι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη με συλλόγους από όλη την Ελλάδα και περίπου 1000 αθλητές. Ύστερα από πολλά χρόνια καταφέραμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε σχολή προπονητών UEFA B, που έγινε σε δύο φάσεις σε Πορταριά και Βόλο. Μετείχαν πάνω από 1000 προπονητές από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, αναδημιουργήσαμε την Γ’ Τοπική, ολοκληρώνοντας την διετή αναδιάρθρωση των κατηγοριών μας με τρόπο ώστε να εξομαλυνθούν οι όποιες αδικίες. Πιστεύω ότι δημιουργήσαμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο συνδράμαμε στο να αυξηθούν και τα σωματεία μας, γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχαμε μείωση.
Βέβαια υπάρχουν και τα δυσάρεστα. Είναι η απώλεια των γραφείων της Ένωσης ύστερα από πλειστηριασμό εξ αιτίας οφειλών από παλαιότερες διοικήσεις σε μία ασφαλιστική εταιρεία. Πιστεύω ότι τάχιστα καταφέραμε να μετακομίσουμε στα νέα μας γραφεία, τα οποία έχουν σχετικά χαμηλό ενοίκιο.
Να σημειωθεί ότι ανανεώσαμε και τη χορηγική συμφωνία με τις ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν δρομολόγια με τις Βόρειες Σποράδες. Τέλος, δώσαμε μεγάλη βαρύτητα στα πρωταθλήματα Ακαδημιών, υλοποιώντας στο ακέραιο τον σχεδιασμό της ΕΠΟ. Καταληκτικά θα ήθελα να πω ότι σε όλες μας τις ενέργειες είχαμε τη συμπαράσταση των σωματείων, γι’ αυτό και παρακαλώ να συνεχίσετε να μας δείχνετε την ίδια εμπιστοσύνη».

Τα οικονομικά της Ένωσης
Ο διοικητικός απολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα και έτσι περάσαμε στον οικονομικό απολογισμό, με τον κ. Λασκαράκη να λέει μεταξύ άλλων: «Θεωρώ ιδιαίτερη επιτυχία το ότι καταφέραμε να έχουμε θετικό πρόσημο στα οικονομικά, σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις. Τα έσοδά μας για το 2018 ήταν 104.732 ευρώ. Το ποσό είναι λίγο μειωμένο σε σχέση με το 2017, αλλά αυτό σχετίζεται με διαφόρους λόγους, όπως το ότι έγιναν λιγότερες μεταγραφές από τις ομάδες. Όσον αφορά τα έξοδα, αυξήθηκαν κατά 5.000 ευρώ, φτάνοντας στα 114.311 ευρώ».
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ έκανε λεπτομερή ανάλυση των οικονομικών καταλήγοντας στο ότι στις 31/12/2018 το ταμείο της Ένωσης είχε θετικό πρόσημο της τάξης των 30.243 ευρώ. «Τα χρήματα αυτά τα χρησιμοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουμε τα σωματεία και για να προάγουμε το ποδόσφαιρο», κατέληξε ο κ. Λασκαράκης. Η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε, με την ομόφωνη έγκριση και του οικονομικού απολογισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το