Τοπικά

Εμπειρογνώμονες θα ελέγξουν την καταλληλότητα στο κτίριο του ΓΕΛ Αλμυρού

Εντός εβδομάδας αναμένεται να μεταβεί στον Αλμυρό κλιμάκιο της Εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., που είναι αρμόδια για τα διδακτηριακά θέματα, προκειμένου να ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου του ΓΕΛ Αλμυρού στο οποίο εδώ και μερικές ημέρες δεν διεξάγονται εκεί μαθήματα, παρά μόνο βρίσκεται ο διευθυντής για να εκτελεί τις διοικητικές και γραφειοκρατικές εργασίες.
Ως γνωστόν το διδακτήριο θεωρείται ακατάλληλο μετά από μελέτη στατικής επάρκειας που έλαβε προ ημερών ο Δήμος Αλμυρού.
Χθες συγκροτήθηκε η επιτροπή που απαρτίζεται από στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και του Δήμου Αλμυρού, προκειμένου να εξετάσουν τις πιθανότητες υλοποίησης του σχεδίου για την συγκέντρωση των μαθητών στον Αλμυρό και σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή απόσταση, ώστε να λειτουργεί το σχολείο ως ενιαία οντότητα.
Αυτή τη στιγμή οι μαθητές της Β’ Τάξης κάνουν μάθουν στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης και οι μαθητές των Α’ και Γ’ Τάξεων στο 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε πως «μέχρι στιγμής η φοίτηση των μαθητών του ΓΕΛ Αλμυρού στα τρία σχολεία εξελίσσεται ομαλά και οι γονείς είναι ικανοποιημένοι, επειδή τα παιδιά τους παρακολουθούν μαθήματα, παρά το πολύ σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε με το διδακτηριακό».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η νέα εξέλιξη που προέκυψε, είναι πως συγκροτήθηκε η επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας και του Δήμου Αλμυρού για να εξετάσουν, πώς θα μπορούσε να συγκεντρωθούν οι μαθητές σε κτίρια που θα είναι σε κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους, ώστε το σχολείο να λειτουργεί ως ενιαία οντότητα. Μέχρι και την Παρασκευή θα πρέπει η επιτροπή να έχει καταλήξει σε κάποια απόφαση για την υλοποίηση του σχεδίου. Για την στέγαση των μαθητών εξετάζονται διάφορα κτίρια, σχολικά ή δημοτικά. Παράλληλα αναζητείται οικόπεδο με χαρακτηρισμό για σχολική στέγη, ώστε να τοποθετηθούν εκεί τα προκάτ που έχουν ζητηθεί από την ΚΤΥΠ Α.Ε.
Το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα έχουμε τις δεκαπενθήμερες διακοπές των Χριστουγέννων ευνοεί τους σχεδιασμούς του Δήμου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας για αναζήτηση λύσεων που βέβαια θα έχουν ένα ικανοποιητικό χρονικό ορίζοντα.

Σύσκεψη για την κακοκαιρία
Παράλληλα χθες πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας σύσκεψη με διευθυντές σχολείων ορεινών περιοχών του Πηλίου, ώστε να συζητηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από την επικείμενη κακοκαιρία. Το ζήτημα είναι να υπάρχει άμεση επικοινωνία μεταξύ των καθηγητών, των μαθητών και των αρμόδιων φορέων, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται άμεσα και ορθολογικά» τόνισε ο κ. Σαβελίδης.

Φ.Σ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το