Τοπικά

Έμειναν κενές 10 από 55 θέσεις για 9μηνη απασχόληση σε επιχειρήσεις της Μαγνησίας 

Κενές έμειναν δέκα από τις 55 θέσεις που προσφέρθηκαν από επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στη Μαγνησία για εννιάμηνη απασχόληση, ώστε να καλυφθούν από αποφοίτους ΕΠΑΛ ηλικίας 18-24 ετών.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους έληξε χθες και σήμερα θα συγκροτηθεί ο αξιολογικός πίνακας, ενώ μεθαύριο Πέμπτη θα ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι σε ποια επιχείρηση θα μπορούν να εργαστούν. Από την Παρασκευή αναμένεται να πιάσουν δουλειά.
Το πρόγραμμα της μαθητείας αφορά αποφοίτους των ΕΠΑΛ οι οποίοι θα εργαστούν για εννιά μήνες. Ο εργοδότης θα καταβάλλει ημερησίως το ποσό των 9,63 ευρώ που αφορά σε εισφορές και αποζημίωση του εργαζόμενου, ενώ τα άλλα έντεκα ευρώ θα τα προσφέρει το υπουργείο Παιδείας. Έτσι ο ιδιώτης θα καταβάλλει το μήνα για τον νέο εργαζόμενο 165 ευρώ.
Το γεγονός ότι με την ανεργία που μαστίζει τους νέους προέκυψαν και κενές προσφερόμενες θέσεις εργασίας προκαλεί ενδιαφέρον.
Ο υπεύθυνος της μαθητείας για το νομό Μαγνησίας κ. Φώτης Πιτσάβας τόνισε πως «από τις 55 θέσεις προέκυψαν δέκα περίπου κενές θέσεις. Αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον αρκετοί απόφοιτοι ΕΠΑΛ είχαν πρώτα φοιτήσει και σε ΓΕΛ. Αυτή την κατηγορία αποφοίτων το πρόγραμμα τους απέρριπτε. Δεύτερον, ήταν λάθος που μπήκε ηλικιακό όριο μέχρι 24 ετών, καθώς πολλοί νέοι δεν έχουν κάνει τις επιλογές τους σε αυτή την ηλικία και λειτουργούν πιο αδιάφορα. Θα έπρεπε να μην υπάρχει ηλικιακό όριο και εμείς και τα δύο αυτά ζητήματα τα είχαμε επισημάνει στο υπουργείο».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι δέκα κενές θέσεις προέκυψαν κυρίως στον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή από τις 16 θέσεις ηλεκτρολόγων, καλύπτονται οι έντεκα, ενώ κενές έμειναν θέλεις στην πληροφορική και στη διοίκηση-οικονομία.
Το υπουργείο έβαλε συγκεκριμένες ειδικότητες στις οποίες θα λειτουργήσει η μαθητεία για φέτος.
Ο κ. Πιτσάβας ανέφερε πως στη Μαγνησία έχουμε τομείς όπως ο ναυτικός, βρεφονηπιοκόμων, ψυκτικών για τις οποίες υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και θα προέκυπταν αιτήσεις, αν προσφέρονταν θέσεις εργασίας για εννιάμηνη απασχόληση.

Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το