Τοπικά

Έμειναν “άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα” των παιδικών χαρών Δ.Βόλου -“Ήταν παρεξήγηση” δηλώνουν τώρα για την εκδίωξη Μπέλλου από το Δημαρχείο

Εκδήλωση διαμαρτυρίας στην παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι μέλη του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», δημοτικοί σύμβουλοι, πολίτες και η ομάδα Freemobility (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Βόλου). Οι διαμαρτυρόμενοι  έμειναν για 10 λεπτά «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» και στάθηκαν σιωπηλοί, χωρίς να περπατούν με την μάσκα του Άφωνου.

Η πρωτοβουλία αυτή πηγάζει από τον εμποδισμό και την έλλειψη ελευθερίας μετακίνησης των πεζών που παρατηρείται στις πόλεις όλης της χώρας.

Για την διαμαρτυρία ο πρόεδρος του Σωματείου «Ιππόκαμπος» Πέτρος  Μπέλλος δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να την πανελλαδική δράση «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα» μετά από σχετικό αίτημα των μαθητών του Ε.Ε.Ε.Ε. Κ. Βόλου που συμμετέχει στη δράση του Freemobility για να δηλώσουμε την αντίδρασή μας απέναντι σε κάθε αποκλεισμό και διάκριση . Διεκδικούμε παιδικές χαρές για όλα τα παιδιά.   Πιστεύουμε πως αυτό το μήνυμα θα περάσει σε όλη την τοπκή κοινωνία».

Αναφορικά με την παιδική χαρά του Αγ. Κωνσταντίνου ο κ. Μπέλλος δήλωσε πως από τη στιγμή που είναι κάποια παιδική χαρά είναι πιστοποιημένη, περιμένουν να υπάρχει τουλάχιστον ένα ειδικά διαμορφωμένο παιχνίδι για τα παιδιά με αναπηρία.

«Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε και να συνεργαστούμε με όλους» πρόσθεσε.

Για τις σημερινές απουσίες από τη δράση ο ίδιος δήλωσε πως ο καθένας ας δώσει την εξήγησή του.

Για την αποπομπή του από το Δημαρχείο Βόλου κατά την απονομή του βραβείου καλύτερης συνδιοργάνωσης της εκστρατείας Ecomobility ,  ο κ. Μπέλλος δήλωσε πως δεν θα ήθελε να κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.  «Θεωρώ ότι ήταν μια παρεξήγηση, μια παρανόηση.  Σήμερα είμαστε εδώ μπροστά στο πρόβλημα.  Έχουμε φωνή και ας είμαστε άφωνοι» ανέφερε ο ίδιος.

Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Φωτεινή Γρηγορίου σημείωσε πως πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι επιθυμίες των μαθητών καθώς είναι παιδιά και έχουν ανάγκη από παιχνίδι. «Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε. Θέλουμε σε κάθε πιστοποιημένη χαρά να βρίσκονται παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ανάγκες και ποτέ ξανά παιδική χαρά χωρίς διαμορφωμένα παιχνίδια. Δε θέλουμε χωριστές παιδικές χαρές. Θέλουμε ισότιμη μεταχείριση» δήλωσε η ίδια και πρόσθεσε πως ενημερώθηκε η δημοτική αρχή κι ήδη έχει ξεκινήσει το κομμάτι για τις παιδικές χαρές. «Δεν είμαστε απέναντι σε κανέναν. Εμείς θέλουμε να μπορούμε να προτείνουμε» πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης δήλωσε πως 1400 εκπαιδευτικοί και πάνω από 15.000 μαθητές ενστερνίζονται τις απόψεις. «Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας με ειδικές δεξιότητες. Είμαστε κοντά στα σχολεία ειδικής αγωγής, στους καθηγητές ειδικής αγωγής και στους ανθρώπους που με τις ειδικές δεξιότητες αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Στη σημερινή άφωνη διαμαρτυρία βρέθηκαν και στελέχη της δημοτικής αρχής, όπως η αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Γεωργία- Μποντού Τοκαλή.  Παρά το περιστατικό που σημειώθηκε στο Δημαρχείο Βόλου με την εκδίωξη του κ. Μπέλλου, φαίνεται πως «τα βρήκαν» και φωτογραφήθηκαν μαζί για τη σημερινή κινητοποίηση.

 

Στον χώρο βρέθηκε και ο Αχ.Μπέος και ανέφερε για το περιστατικό στο Δημαρχείο με τον κ. Μπέλλο πως ήταν μια παρεξήγηση που λύθηκε.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το