Τοπικά

Εμφύλιος στο ΚΙΝΑΛ της Μαγνησίας -Σε διάλυση το κόμμα

Σε κλίμα έντασης σύσσωμη η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ σε προχθεσινή της συνεδρίαση αποφάσισε να ζητήσει από την Αθήνα να παρέμβει «στη μεγάλη κρίση που προκάλεσε με την ανακοίνωση των ονομάτων του Τρύφωνα Πλαστάρα και του Ν. Χαυτούρα στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο».

Η απαίτηση είναι «να αποσυρθούν τα ονόματα των δύο συνεργατών του Α. Μπέου και εάν δεν συμβεί αυτό θα δρομολογηθούν εξελίξεις». Ο Γιάννης Καουνάς που στήριξε και τις δύο υποψηφιότητες όταν κατατέθηκαν οι προτάσεις για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο είπε πως εάν ενταχθούν συγγενικά τους πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαδούλη για τον Δήμο Βόλου, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα έχουν αποδείξει πως δεν στηρίζουν το ψηφοδέλτιο Μπέου…
Νερό στον μύλο των αντιδράσεων έριξε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τ. Πλαστάρας που υποστήριξε πως είναι… και με τον Μπέο, για να δεχτεί σκληρή επίθεση από τον συνυποψήφιό του Γιάννη Αναστασίου.
Στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής το πρόσωπο που κατηγορήθηκε από όλους ότι «υπονόμευσε το ψηφοδέλτιο και την ίδια τη Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ στη Μαγνησία», ο Δ. Κουτσούκος, δεν εμφανίστηκε. «Νιώθω ντροπή για όσα συμβαίνουν» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Φώτης, ενώ στην απαξιωτική συμπεριφορά του κόμματος απέναντι στη Νομαρχιακή της οποίας τις αρνητικές εισηγήσεις για τα δύο συγκεκριμένα πρόσωπα, δεν έλαβε υπόψη, καυτηρίασε η γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Φούλη Τσιώμου. Η κ. Τσιώμου είπε πως η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου εξελίχθηκε σε εφιάλτη καθώς τα ονόματα άλλαζαν όλο το Σαββατοκύριακο ανά δύο ώρες.
Η ίδια εφόσον είναι διορισμένη ζήτησε και την απαλλαγή της από το κόμμα, αλλά της ζητήθηκε να μην καταθέσει την παραίτησή της μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης. Εξελίξεις αναμένονται και στη δημοτική οργάνωση Βόλου για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Στο μεταξύ, η στήριξη στον Α. Μπέο από την πλευρά του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Τρύφωνα Πλαστάρα , του οποίου η υποψηφιότητα μαζί με εκείνη του Ν. Χαυτούρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο κόμμα, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του επίσης υποψηφίου Γ. Αναστασίου. «Πριν αλέκτωρ λαλήσει… μια ξένη αντίληψη προς τη δημοκρατική παράταξη, το ήθος και τις αξίες της, αυτή, μιας λαϊκίστικης πολιτικής συναλλαγής με τον οποιονδήποτε -ακόμη και με τον Μπέο- προκειμένου να υπάρξει εκλογικό αποτέλεσμα, έλαβε χαρακτήρα πολιτικής θέσης του Κινήματος Αλλαγής μέσω των απόψεων που εξέφρασε υποψήφιος στη βουλευτική λίστα του Κινήματος. Στην πολιτική δεν μετέχω για να νομιμοποιώ τις πολιτικές συναλλαγές κανενός, ιδιαίτερα όσων προφανώς δεν αντιλαμβάνονται τί λένε ή την όποια πολιτική τους μετάλλαξη. Η ευθύνη για τα αντανακλαστικά και την αντίδραση της παράταξης είναι τεράστια σε όσους την έχουν, καθώς οι συνέπειες των ακατανόητων αποφάσεων που έχουν ληφθεί, οδηγούν δυστυχώς σε διαλυτικά φαινόμενα τα οποία την τραυματίζουν ανεπανόρθωτα ενόψει κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων», δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου.
«Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί πολιτική ανοιχτών θυρών», ήταν η απάντηση του Τρύφωνα Πλαστάρα για να υποστηρίξει τη σύμπραξη με τον Α. Μπέο. «Είμαι με το Κίνημα Αλλαγής και με όλους αυτούς που βρίσκονται και στο ψηφοδέλτιο του κ. Παπαδούλη, του κ. Μπέου, της κ. Καπούλα, του κ. Αποστολάκη κ.λπ.», δήλωσε ο κ. Πλαστάρας απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υποστηρίξει την επιλογή του ΚΙΝΑΛ που είναι ο Απόστολος Παπαδούλης. Όπως είπε «αν περιχαρακωθούμε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, δηλαδή πούμε ότι επιλέγουμε μόνο ένα κομμάτι της δεξαμενής, αυτό αποτελεί μέγα σφάλμα», ανέφερε για το ψηφοδέλτιο του κ. Παπαδούλη. Ο ίδιος εκτίμησε ότι σε όλα τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών για το Δήμο θα υπάρχουν μέλη του ΚΙΝΑΛ, καθώς η προσπάθεια που Κινήματος είναι να μεγαλώσει η πίτα. Σημειώνεται πως έχει γίνει ήδη γνωστό ότι στο ψηφοδέλτιο Μπέου θα ενταχθεί στενό συγγενικό του πρόσωπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το