Τοπικά

Εμφανιζόταν ως λογίστρια και«δάγκωσε» δεκάδες Βολιώτες 

Στη φυλακή οδηγήθηκε ύστερα από τη σύλληψή της στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, μια 48χρονη από τον Πειραιά, που εμφανιζόταν ως λογίστρια και ότι είχε τη δυνατότητα να ρυθμίζει δάνεια, να εντάσσει επιχειρηματίες σε προγράμματα του ΕΣΠΑ και να ρυθμίζει οφειλές προς το Δημόσιο… Σε βάρος της εκκρεμούσαν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 15 χρόνων και τεσσάρων μηνών…

Η 48χρονη, που εκτίει τις ποινές της στη γυναικεία φυλακή Ελεώνα Θηβών, φέρεται να είχε «δαγκώσει» περίπου 30-40 Βολιώτες, ενώ έχει εις βάρος της και άλλες δικαστικές αποφάσεις, που τον επόμενο μήνα (28 Φεβρουαρίου) θα εισαχθούν προς συζήτηση στο αρμόδιο δικαστήριο, για μετατροπή των ποινών που της έχουν επιβληθεί…
Από το Μονομελές και το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα πέντε φορές…

Η σύλληψή της έγινε στις 24 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, καθώς από τις 20 του περασμένου Ιουλίου είχε διαβιβαστεί σχετικό αίτημα να αποκαλυφθούν οι προσωπικοί της λογαριασμοί στο διαδίκτυο και στο facebook.
Μόνον την περίοδο από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον Μάρτιο του 2014 φέρεται να είχε πάρει συνολικά από οκτώ Βολιώτες, για να τους «εξυπηρετήσει» σε λογιστικά, ασφαλιστικά και φορολογικά ζητήματα, ποσό 7.000 ευρώ περίπου.

Δήλωνε ορκωτή λογίστρια, ωστόσο με έγγραφο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αποδείχτηκε πως δεν ήταν μέλος του. Υποσχόταν να εκδώσει προσωρινές συντάξεις, υποσχόταν ρυθμίσεις δανείων σε τράπεζες, ρυθμίσεις οφειλών στο Δημόσιο, ένταξη σε προγράμματα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ κ.ο.κ.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η 48χρονη Πειραιώτισσα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε ποινή κάθειρξης 8 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ως φυγόποινη αναζητούταν από την Αστυνομία για τρία χρόνια.

Στις 21 Ιουλίου 2016 είχε καταδικαστεί από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου για απάτη με ποινή φυλάκισης 3 χρόνων και 4 μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ της είχε δοθεί το δικαίωμα της έφεσης, υπό τον όρο της εγγυοδοσίας με το ποσό των 500 ευρώ. Στη δίκη εκείνη οι μάρτυρες κατηγορίας είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν εξυπηρετηθεί τελικά από την κατηγορούμενη και δεν είχαν πάρει πίσω τα χρήματά τους, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισής της είχε αναφέρει ότι η 46χρονη είχε αποδεχθεί και είχε βεβαιώσει με αποδείξεις, που είχε δώσει, ότι είχε λάβει χρήματα, για να εξυπηρετήσει τους παθόντες.

Στις 5 Μαΐου 2017 η έφεσή της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη , ενώ στις 23 Ιανουαρίου 2017 είχε καταδικαστεί πάλι ερήμην για απάτη ιδιαίτερης μεγάλης αξίας από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που της είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 4 χρόνων, μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως.

Στις 3 Μαρτίου 2017 είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με ποινή φυλάκισης 8 μηνών, ερήμην για απάτη, ενώ για την ίδια κατηγορία είχε καταδικαστεί στις 15 Μαρτίου 2016 με ποινή φυλάκισης 15 μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2017 η έφεσή της στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου είχε απορριφθεί ως ανυποστήρικτη, ενώ για απάτη καταδικάστηκε πάλι ερήμην από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στις 21 Ιουνίου 2017, με ποινή φυλάκισης 2 χρόνων, με τριετή αναστολή. Για τις τρεις τελευταίες καταδίκες έγινε άρση της αναστολής από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου και παραγγέλθηκε η φυλάκισή της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το