Αθλητισμός

Έμεινε ο Τσαπράζης στον Αιολικό –  Απέκτησε και τον Ζαμπέτογλου

Την ανανέωση του δανεισμού του Νίκου Τσαπράζη από τον Ολυμπιακό και την απόκτηση του Νίκου Ζαμπέτογλου ανακοίνωσε ο Αιολικός.
Ο Νίκος Τσαπράζης του Ολυμπιακού Βόλου επέλεξε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Αιολικό Βόλου. Αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους τον οδήγησαν να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα του Αιολικού λέγοντας:
«Αρχικά όταν πρωτοήρθα στον Αιολικό από τον Ολυμπιακό Βόλου μετά τον τραυματισμό μου, δεν ήξερα πώς θα είναι τα πράγματα, όσον αφορά την αγωνιστική μου συμπεριφορά την αντιμετώπισή μου από τους παίκτες του Αιολικού. Η προσαρμογή μου στο παρκέ μετά τον σοβαρό τραυματισμό μου δεν ήταν καθόλου εύκολη περίπτωση.
Εκτός από τη μετά τραυματική προσαρμογή μου χρειαζόμουν και ψυχολογική στήριξη. Όλα αυτά τα βρήκα στον Αιολικό. Από την πρώτη προπόνηση με κέρδισαν, διότι το κλίμα ήταν πολύ φιλικό και δεν αισθάνθηκα ούτε μια στιγμή ότι ήμουν ξένος στην ομάδα. Οι συμπαίκτες μου με δέχτηκαν από την αρχή σαν έναν από αυτούς σαν ήμουν καιρό στην ομάδα. Οι συμπαίκτες και οι άνθρωποι του συλλόγου με αποδέχτηκαν σαν δικό τους παιδί και με καλωσόρισαν στην οικογένεια του Αιολικού με τον καλύτερο τρόπο. Τους ευχαριστώ. Είχαν υπομονή, επιμονή και πίστεψαν από την πρώτη στιγμή σε μένα. Αυτό με έκανε να θέλω την παραμονή μου στον Αιολικό για έναν ακόμη χρόνο με σκοπό να τον βοηθήσω. Έχω να δώσω πολλά ακόμα διότι τώρα αρχίζω να αισθάνομαι δυνατός και βρίσκω τα πατήματα μου. Η περσινή χρονιά ήταν χρονιά προσαρμογής».

Φέτος θα είμαι στην Γ’ Λυκείου και θα δώσω πολύ μεγάλη βαρύτητα στα μαθήματά μου. Τα μαθήματα είναι «το Α και το Ω» για το μέλλον, γι’ αυτό και πρέπει φέτος να καταφέρω να προετοιμαστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έχοντας φυσικά και τι βάσεις από τις προηγούμενες χρονιές. Η Γ’ Λυκείου είναι καθοριστική. Πιστεύω ότι με τον κατάλληλο προγραμματισμό θα τα καταφέρω συνδυάζοντας μπάσκετ και διάβασμα, δίνοντας φυσικά μεγαλύτερη βαρύτητα στο διάβασμα. Έχω θέσει ψηλά τον πήχη διότι θέλω να περάσω στο Πυροσβεστικό Σώμα.
Από την πρώτη μέρα που άρχισα να ασχολούμαι με το μπάσκετ ήξερα ότι είναι αυτό που θέλω να κάνω. Ήταν και είναι όνειρο ζωής από μικρός ήθελα να παίξω επαγγελματικά στο άθλημα το οποίο αγαπώ. Όταν τραυματίστηκα σοβαρά στο γόνατο, αισθάνθηκα ότι απομακρύνθηκα από το όνειρο, διότι ένιωθα αδύναμος και δεν μπορούσα να παίξω . Όμως όλα αυτά είναι παρελθόν πια για μένα. Νοιώθω καλύτερα από ποτέ και θα το αποδείξω. Με υπομονή, επιμονή και με πολλή δουλειά από τους προπονητές του Αιολικού ελπίζω να εκπληρώσω το όνειρό μου στο μέλλον».

Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του βολιώτικου συλλόγου επισημαίνουν τα εξής: «Το Δ.Σ. εύχεται καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία στο Νίκο Τσαπράζη και πραγμάτωση των ονείρων του. Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό Βόλου για την παραχώρηση του παίκτη ενός έτους ακόμη. Ο Αιολικός από την ίδρυσή του το 2013 είχε και έχει ως αρχή τη φιλοσοφία παραχώρησης των παικτών του σε ομάδες που επιθυμούν. Την περσνή χρονιά 20 και πλέον παίκτες από τον Αιολικό δόθηκαν σε ομάδες του Βόλου. Η αλλαγή νοοτροπίας στην πόλη μας έχει ως αποτέλεσμα να διαφαίνεται ήδη το όφελος του βολιώτικου μπάσκετ βελτιώνοντας το επίπεδο των ομάδων της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και όχι μόνο διότι όλες σχεδόν οι ομάδες παραχωρούν τους παίκτες τους σε ομάδες της αρεσκείας τους».

Πήρε Ζαμπέτογλου ο Αιολικός


Την απόκτηση του Νίκου Ζαμπέτογλου ανακοίνωσε ο Αιολικός. Ο ταλαντούχος αθλητής επέλεξε τη νεανική βολιώτικη ομάδα, ενώ αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν στην ομάδα του Αιολικού δηλώντας τα εξής:
«Η επιλογή μου να στελεχώσω τον Αιολικό βασίζεται στην εμπιστοσύνη που μου ενέπνευσε τόσο η εικόνα που έχει παρουσιάσει η ομάδα, όσο και ο προπονητής μου τον οποίο είχα παλαιότερα. Είναι σημαντικό να ξέρεις, ότι η εξέλιξη σου στο μπάσκετ είναι δεδομένη, όχι μόνο εξαιτίας της σωστής δουλειάς που γίνεται στον τομέα των προπονήσεων, αλλά και μέσα από τις ευκαιρίες που πιστεύω ότι θα μου δοθούν με τη συμμετοχή μου στον αγωνιστικό χώρο. Γι’ αυτό τον λόγο ο Αιολικός αποτελεί για μένα την καταλληλότερη επιλογή για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Η φετινή χρονιά συνιστά έναν σημαντικό σταθμό της ζωής μου, καθώς προετοιμάζομαι για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Οι στόχοι μου είναι υψηλοί. Ωστόσο πιστεύω, ότι θα επιτευχθούν διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ μαθημάτων και μπάσκετ. Επειδή το μπάσκετ αποτελεί εδώ και χρόνια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου, οι προσδοκίες μου είναι πολλές. Γι’ αυτό θέλω να συνεχίσω την προσπάθεια μου προκειμένου να γίνομαι καλύτερος ακόμα και μετά το σχολείο. Άλλωστε το όνειρό μου είναι να καταφέρω να παίξω σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».
Από τη μεριά του η διοίκηση του Αιολικού υπογραμμίζει τα κάτωθι: «Το Δ.Σ. καλωσορίζει τον ταλαντούχο αθλητή Νίκο Ζαμπέτογλου και του εύχεται να πετύχει τους στόχους του. Ευχαριστούμε την Α.Ε.Β.Δ. για την παραχώρηση ενός έτους του παίκτη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το