Αθλητισμός

Έμαθε αντιπάλους η Νίκη

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΚΟΕ η κλήρωση των ομίλων για τα πλέι οφ της Α2 πόλο. Η Νίκη, που θα ξεκινήσει στην όλη διαδικασία με +1 βαθμό, βρίσκεται στο 1ο γκρουπ και θα τεθεί αντιμέτωπη του Ν.Ο. Πατρών, της Α.Ε. Χαϊδαρίου και του Ηλυσιακού. Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο κολυμβητήριο του Χαϊδαρίου το τριήμερο 15-17 Ιουνίου.
Σύμφωνα με την προκήρυξη οι πρώτοι των ομίλων της κανονικής περιόδου ξεκινούν στα πλέι οφ με +3 βαθμούς, οι δεύτεροι με +2 και οι τρίτοι (όπως η Νίκη) με +1, ενώ οι τέταρτοι από μηδενική βάση. Μετά την κλήρωση που διενεργήθηκε, τα δύο γκρουπ των πλέι οφ που προκύπτουν και η βαθμολογία με την οποία αρχίζουν οι ομάδες έχουν ως εξής:

1ος όμιλος: Ν.Ο. Πατρών 3, Α.Ε. Χαϊδαρίου 2, Νίκη 1, Ηλυσιακός 0.
2ος όμιλος: Περιστέρι 3, Άρης 2, Νηρέας Γέρακα 1, ΟΦΘ 0.

Το τριήμερο 15-17 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι τρεις αγωνιστικές των πλέι οφ. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την άνοδο παίζοντας χιαστί στους ημιτελικούς και με πλεονέκτημα έδρας των πρώτων. Η σειρά και ουσιαστικά η άνοδος μια και τα εισιτήρια για την Α1 είναι δύο, θα κριθεί στις δύο νίκες. Να σημειωθεί ότι αγώνες κατάταξης θα δώσουν οι τρίτοι των πλέι οφ (για τις θέσεις 5-6) και οι τέταρτοι (για τις θέσεις 7-8).
Η Νίκη έχει ήδη πετύχει τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία και πλέον πηγαίνει στα πλέι οφ για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Τα προγνωστικά είναι εναντίον της, καθώς οι δύο αθηναϊκές ομάδες θα έχουν το πλεονέκτημα της έδρας, ενώ ο Ν.Ο. Πατρών ξεκινά με το μεγαλύτερο βαθμολογικό πλεονέκτημα. Ωστόσο, η φετινή Νίκη έχει αποδείξει ότι δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο και ότι μπορεί να κάνει την οποιαδήποτε έκπληξη.
Η ΚΟΕ αποφάσισε οι αγώνες να διεξαχθούν στο Χαϊδάρι, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι και ο 2ος όμιλος θα φιλοξενηθεί στην Αθήνα, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των συλλόγων της Θεσσαλονίκης. Το πρόγραμμα των αγώνων είναι το παρακάτω:

1ος όμιλος
1η αγωνιστική: Ν.Ο. Πατρών-Νίκη, Χαϊδάρι-Ηλυσιακός.
2η αγωνιστική: Ν.Ο. Πατρών-Ηλυσιακός, Χαϊδάρι-Νίκη.
3η αγωνιστική: Χαϊδάρι-Ν.Ο. Πατρών, Νίκη-Ηλυσιακός.

2ος όμιλος
1η αγωνιστική: Περιστέρι-Νηρέας Γέρακα, Άρης-ΟΦΘ.
2η αγωνιστική: Περιστέρι-ΟΦΘ, Άρης-Νηρέας Γέρακα.
3η αγωνιστική: Άρης-Περιστέρι, Νηρέας Γέρακα-ΟΦΘ.

Τα πλέι άουτ
Τα πλέι άουτ έχουν διαφορετικό σύστημα. Θα διεξαχθεί ένας γύρος, με τις τρεις πρώτες αγωνιστικές στη Λάρισα (15-17 Ιουνίου) και τις επόμενες τέσσερις στην Αθήνα (29 Ιουνίου-1 Ιουλίου). Μετέχουν επτά ομάδες, καθώς ο Ιωνικός έχει αποχωρήσει και έχει ήδη υποβιβαστεί. Θα τον ακολουθήσουν στη Β’ Εθνική τρεις ακόμη σύλλογοι.
Η αρχική βαθμολογία είναι η εξής: Παναθηναϊκός 3, Ηλιούπολη 3, Νηρέας Χαλανδρίου 2, Ν.Ο. Χαλκίδας 2, Καλαμάκι 1, Νηρέας Πατρών 1, Ν.Ο. Λάρισας 0. Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

1η αγωνιστική: Λάρισα-Νηρέας Χαλ., Χαλκίδα-ΠΑΟ, Νηρέας Π.-Ηλιούπολη.
2η αγωνιστική: Καλαμάκι-Χαλκίδα, Νηρέας Χαλ.-Νηρέας Π., ΠΑΟ-Λάρισα.
3η αγωνιστική: Ηλιούπολη-Νηρέας Χαλ., Νηρέας Π.-ΠΑΟ, Λάρισα-Καλαμάκι.
4η αγωνιστική: ΠΑΟ-Ηλιούπολη, Καλαμάκι-Νηρέας Π., Χαλκίδα-Λάρισα.
5η αγωνιστική: Νηρέας Π.-Χαλκίδα, Ηλιούπολη-καλαμάκι, Νηρέας Χαλ.-ΠΑΟ.
6η αγωνιστική: Λάρισα-Νηρέας Π., Καλαμάκι-Νηρέας Χαλ., Χαλκίδα-Ηλιούπολη.
7η αγωνιστική: ΠΑΟ-Καλαμάκι, Νηρέας Χαλ.-Χαλκίδα, Ηλιούπολη-Λάρισα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το