Θ Plus

Η Έμα Γουάτσον δώρισε 1 εκατ. λίρες στο Ταμείο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης

Δωρεά ενός εκατομμυρίου στερλίνων (περίπου 1,13 εκατ. Ευρώ) στο Ταμείο κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης έκανε η Έμα Γουάτσον, λίγες ώρες πριν την απονομή των βραβείων Bafta. Στόχος του ταμείου είναι να στηρίξει τις γυναίκες-θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης.
Παράλληλα, η εφημερίδα Observer δημοσίευσε ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν περισσότερες από 200 Βρετανίδες και Ιρλανδέζες σταρ και ζητούν να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.
Ανάμεσα στα ονόματα που υπογράφουν το κείμενο είναι η Έμα Τόμσον, η Κίρα Νάιτλι και η Έμα Γουάτσον.
Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι στην τελετή απονομής των Bafta οι γυναίκες θα ντυθούν στα μαύρα, διαμαρτυρόμενες για το φαινόμενο. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στις Χρυσές Σφαίρες.

«Όλες μαζί μπορούμε να βάλουμε τέλος στην κουλτούρα της παρενόχλησης, της κατάχρησης, της ατιμωρησίας», αναφέρουν στην ανοιχτή επιστολή. Η δράση τους, αναφέρουν δεν περιορίζεται μόνο στο χώρο του θεάματος, αλλά θα επεκταθούν «σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική, μέχρι τις επιχειρήσεις και τις μεταφορές».
Εκτός από τη Γουάτσον, πολλές άλλες σταρ δώρισαν χρήματα στο Ταμείο για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα, όπως η Κίρα Νάιτλι, η Τζόντι Γουίτακερ και η Έμα Τόμσον. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν και άνδρες συνάδελφοί τους, όπως ο Τομ Χίντλεστον που δώρισε 10.000 λίρες.
Οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση γυναικών στον χώρο του θεάματος πολλαπλασιάστηκαν από τον Οκτώβριο του 2017, μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Αμερικανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορήθηκε από περίπου 100 γυναίκες.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το