Τοπικά

Ελβετικό αφιέρωμα στο Πήλιο με αφορμή τις εμπειρίες 28χρονης που ζει στην Αργαλαστή

argalasti

Πεντασέλιδο αφιέρωμα στο Πήλιο δημοσιεύει το περιοδικό της μεγαλύτερης ελβετικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Migros, που κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα.
Το αφιέρωμα του εβδομαδιαίου περιοδικού στο τεύχος της 25.1.2016, συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες, υπογράφει ο ταξιδιωτικός συντάκτης Reto Wild και περιγράφει τις θετικές εμπειρίες της 28χρονης Ελβετίδας Romina Sauter, που ζει εδώ και χρόνια στην Αργαλαστή με το σύντροφό της Νίκο, κατασκευαστή μουσικών οργάνων, όπως το μπουζούκι.
Το ενδιαφέρον της για την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα, έφερε την Romina στο Πήλιο, σε ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον που παραπέμπει στην πατρίδα της. Με έδρα την Αργαλαστή και την γύρω περιοχή, απολαμβάνει τον ήλιο, τη θάλασσα, τη φιλοξενία, τη ζεστασιά, τη μουσική και το καλό φαγητό. Αφήνοντας πίσω της την άνετη ζωή της Ελβετίας βρήκε τη γαλήνη σε μία από τις ωραιότερες περιοχές της Μεσογείου, όπου ανακάλυψε το Λεφόκαστρο, το Προμύρι, το Χόρτο, την Ξυνόβρυση, τη Μηλίνα, το Τρίκερι, τις Μηλιές, το Μυλοπόταμο, τα μονοπάτια πεζοπορίας και άλλα αξιοθέατα.
Η ενασχόλησή της με τις γεωργικές καλλιέργειες προσφέρει μια διέξοδο στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και το Πήλιο μοιάζει με τον «Κήπο της Εδέμ», από τα φρούτα, τα λαχανικά και το ελαιόλαδο μέχρι τα κάστανα και τα τσιτσίραβλα. H Romina όμως διακονεί και την προσφιλή της ελληνική μουσική, καθώς συντροφιά με το Νίκο τραγουδάει κάθε Σάββατο βράδυ σε μια ταβέρνα της Αργαλαστής διαλέγοντας από ένα ρεπερτόριο 400 τραγουδιών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το