Κόσμος

Ελβετία: Χωριό γλίτωσε παρά τρίχα από τεράστια κατολίσθηση

Οριακά απέφυγε την καταστροφή το χωριό Μπριντς στην Ελβετία, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν τον Μάιο λόγω φόβων για κατολίσθηση.

Οι γεωλόγοι είχαν προειδοποιήσει ότι κινδύνευε να πέσει ένας τεράστιος όγκος χωμάτων πάνω στο χωριό, πράγμα που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης.

Ωστόσο οι βράχοι και τα χώματα δεν πέτυχαν το άδειο χωριουδάκι παρά τρίχα, παρά το ότι όγκοι των χωμάτων φτάνουν σε ύψος ως και τα 12 μέτρα και έχουν καλύψει τον δρόμο προς το χωριό.

Η κατολίσθηση φαίνεται ότι οφείλεται στη φυσική διάβρωση, αναφέρει ο Guardian.

Οι μόλις 100 κάτοικοι του Μπριντς ήταν ιδιαίτερα ανήσυχοι για την τύχη μιας εκκλησίας του 16ου αιώνα στο χωριό, του Αγίου Καλλίστου, που έχει μια σπάνια Αγία Τράπεζα.

Η περιοχή είχε κηρυχθεί επικίνδυνη ζώνη στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο κινδύνου, οδηγώντας στο κλείσιμο δύο δρόμων και μιας σιδηροδρομικής γραμμής στην ευρύτερη περιοχή.

Οι ειδικοί είχαν στρέψει την προσοχή τους στο βουνό πάνω από το Μπριντς εδώ και αιώνες, αλλά παρακολουθούσαν την περίπτωση με όλο και μεγαλύτερη ανησυχία τα τελευταία 20 χρόνια γιατί οι συνθήκες επιδεινώνονταν.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το