Τοπικά

Ελπίζουν σε «ανάσταση» της αγοράς μέχρι το Πάσχα – Προβληματισμός στον εμπορικό κόσμο του Βόλου

Απογοήτευση και προβληματισμό έχει προκαλέσει στον εμπορικό κόσμο η κίνηση μέχρι στιγμής στην αγορά του Βόλου. Για τη χειρότερη πασχαλινή περίοδο κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, ενώ ανέφερε ότι όλο το 2019 είναι ό,τι χειρότερο έχει γνωρίσει η αγορά της πόλης.
Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην εμπορική αγορά του Βόλου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Απόστολος Οντόπουλος, ελπίζοντας στις δύο μέρες που απέμειναν έως το Πάσχα, να αλλάξει λίγο το κλίμα.
Η κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας στην εμπορική αγορά δεν ήταν η αναμενόμενη, αν και υπάρχει ενδιαφέρον από τη μεριά του κόσμου, ο οποίος όμως δεν έχει χρήματα.

«Είμαστε άτυχοι για το γεγονός ότι το Πάσχα φέτος πέφτει τέλος του μήνα με αποτέλεσμα τόσο την εβδομάδα των Βαΐων, όσο και τις μισές ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ο κόσμος να είναι απλήρωτος, γιατί οι μισθοί και οι συντάξεις άρχισαν να καταβάλλονται τη Μεγάλη Τετάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να μην υπάρχει ο αναμενόμενος τζίρος, λόγω της αδυναμίας του καταναλωτή, ευελπιστώντας σήμερα και αύριο να υπάρξει μία κίνηση» επισήμανε ο κ. Απ. Οντόπουλος για να προσθέσει: «Επίσης είμαστε άτυχοι για το γεγονός ότι κατευθείαν μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα αρχίζει το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες αρχίζουν την Πέμπτη 2 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 15 Μαΐου».
Όλη αυτή η χρονική συγκυρία δεν ευνόησε την αγορά, παρόλα αυτά τα καταστήματα έχουν επάρκεια προϊόντων, κερδίζοντας τη μάχη του ραφιού, παρά τη δύσκολη κατάσταση.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΒ, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή του νοικοκυριού είναι τα τρόφιμα και κάποιοι άλλοι κλάδοι που ευνοούνται κυρίως το Πάσχα, με τον εμπορικό κλάδο να περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ημέρες.
«Μέχρι στιγμής διανύουμε τη χειρότερη πασχαλινή περίοδο μέσα στην οικονομική κρίση, παρόλο που το προηγούμενο τριήμερο (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) έδειξε ότι θα υπάρχει μία δυναμική. Την Κυριακή είδαμε να κινείται πάρα πολύς κόσμος στην αγορά, που είχε και πάρα πολύ καλό καιρό, όμως από όλο τον κόσμο που κυκλοφόρησε στο κέντρο, μόνο το 30-40% υπολογίζουμε ότι προχώρησε σε αγορές» ανέφερε ο κ. Απ. Οντόπουλος.
«Το 2019 είναι η χειρότερη χρονιά της κρίσης, κάτι που λέγαμε για το τελευταίο τετράμηνο του 2018, που ήταν πάρα πολύ άσχημο. Κλείνοντας τη χρονιά του 2018 μιλήσαμε για τη χειρότερη χρονιά της κρίσης, αλλά δεν φανταζόμασταν σε τίποτα αυτό που θα επακολουθούσε το 2019. Είναι ό,τι χειρότερο έχουμε δει ποτέ, που κάνει το 2018 να φαίνεται ονειρικό» κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΣΒ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το