Τοπικά

Eλπίζουν στους επισκέπτες του τριημέρου οι ξενοδόχοι του Πηλίου “Θ”

makrinitsa me thea volo

Κινητικότητα παρατηρείται στα ξενοδοχεία του Ανατολικού Πηλίου για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με τους ξενοδόχους να ελπίζουν ο καιρός να μην είναι άστατος, όπως συνέβη την Αποκριά, οπότε υπήρξαν κάποιες ακυρώσεις.
Βέβαια η πληρότητα για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου δεν αναμένεται να είναι τόσο μεγάλη, όπως ήταν την Αποκριά που άγγιξε το 60%-70% για κάποιες περιοχές του Ανατολικού Πηλίου.
Ωστόσο είναι μια καλή τονωτική ένεση σε μια δύσκολη περίοδο, ενώ το Πάσχα ακολουθεί μετά από ένα μήνα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ενδιάμεσα άλλες αργίες και τριήμερα, με αποτέλεσμα οι μετακινήσεις των επισκεπτών να γίνονται πιο δύσκολα.
Ο πρόεδρος της Δημοτικής Τουριστικής Επιτροπής κ. Απόστολος Σουλδάτος υπογράμμισε πως ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου ήδη παρατηρείται κάποια κινητικότητα με κρατήσεις σε ξενοδοχεία και αυτό είναι ενθαρρυντικό. Βέβαια ανησυχούμε για τον καιρό, γιατί ακούμε ότι θα επιδεινωθεί και ελπίζουμε να μην είναι τόσο άσχημος, όπως την Αποκριά. Μάλιστα κάποιοι επισκέπτες ακύρωσαν την έλευσή τους την Αποκριά λόγω της κακοκαιρίας και τη μετέφεραν στο τριήμερο της 25ης Μαρτίου κάνοντας την αντίστοιχη κράτηση.
Στο μεταξύ δειλά-δειλά ανοίγουν τα καταστήματα, όπως καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ στις παραλιακές περιοχές του Αη-Γιάννη, του Χορευτού και αλλού.
Ο κ. Σουλδάτος ανέφερε πως σε αυτές τις περιοχές τα καταστήματα αυτά αγγίζουν ακόμη και τα 80 και ήδη πολλοί ιδιοκτήτες τα έχουν ανοίξει είτε για να τα λειτουργήσουν είτε για να κάνουν επισκευές, όπως βαψίματα. Γενικώς βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας ενόψει της θερινής σεζόν. Μπροστά μας έχουμε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, αλλά και το Πάσχα και οι καταστηματάρχες ετοιμάζονται για να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Εκδηλώσεις στους Άγιους Ταξιάρχες
Στο μεταξύ ενδιαφέρουσες λατρευτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από μεθαύριο Παρασκευή 25 Μαρτίου μέχρι και την Κυριακή 27 Μαρτίου στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Τσαγκαράδα.
Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθούν ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως (Νταρ Ες Σαλαάμ-Τανζανία-Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας) π. Φώτιος Χατζηαντωνίου και οι αγιορείτες πατέρες Στέφανος και Νεκτάριος από το ιερό κελί Αγίου Νεκταρίου Αγίου Όρους και οι οποίοι θα επικοινωνήσουν με τους πιστούς. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Παρασκευή 25 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα οι χαιρετισμοί της Θεοτόκου, Σάββατο 26 Μαρτίου σύναξη αρχαγγέλου Γαβριήλ, στις 8 το πρωί Όρθρος και θεία λειτουργία και στις 6 το απόγευμα αναστάσιμος εσπερινός, Κυριακή 27 Μαρτίου στις 8 το πρωί όρθρος και θεία λειτουργία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το