Κατηγορίες: Τοπικά

Ελπίζουν στο Δεκαπενταύγουστο οι κρεοπώλες “Θ”

Σε αύξηση της κατανάλωσης κρέατος περίπου 10%-20% ελπίζουν οι κρεοπώλες της Μαγνησίας με αφορμή το μεθαυριανό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, το οποίο χαρακτηρίζεται και ως το μικρό Πάσχα του καλοκαιριού και οι συγγενείς συγκεντρώνονται μαζί για να γιορτάσουν τη σημαντική αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας.

Τα κρεοπωλεία της Μαγνησίας έχουν προχωρήσει στον απαιτούμενο ανεφοδιασμό με κρέατα για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους κάνοντας και καλές τιμές.

Την τιμητική τους έχει αυτή την ημέρα το αρνάκι, αλλά και το χοιρινό που αποτελεί υπέροχο έδεσμα για τα μπάρμπεκιου.

Παραδοσιακά το Δεκαπενταύγουστο παρατηρείται μια αύξηση της κατανάλωσης καθώς συγκεντρώνονται οι οικογένειες για να περάσουν όμορφα όλοι μαζί αυτή τη γιορτινή μέρα γύρω από το οικογενειακό τραπέζι.

Συγχρόνως διανύουμε την κορύφωση της τουριστικής σεζόν, όπου παραδοσιακά στις παρέες των τουριστών που διαθέτουν και κάποιο εξοχικό, τα μπάρμπεκιου παίρνουν φωτιά.

Αυτό το κλίμα αναμένεται να επικρατήσει και φέτος, παρά το γεγονός ότι οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις είναι πυκνές.

Βέβαια οι κρεοπώλες προσπαθούν να έχουν ελκυστικές τιμές στα προϊόντα τους, ώστε να διευκολύνονται και οι καταναλωτές.

Εξάλλου μετά τη δεκαπενθήμερη νηστεία για πολλούς πιστούς το κρέας θα γίνεται όλο και πιο ελκυστικό για να το απολαύσουν το Δεκαπενταύγουστο.

Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών Μαγνησίας κ. Κανελλόπουλος τόνισε πως «πλησιάζει το Δεκαπενταύγουστο και παραδοσιακά αυτές τις ημέρες αυξάνεται η κατανάλωση κρέατος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες περίπου στο 10%-20%. Αυτό ελπίζουμε να συμβεί και τώρα και ήδη υπάρχει μια κινητικότητα. Εξάλλου το Δεκαπενταύγουστο οι οικογένειες μαζεύονται και περνούν μαζί αυτή την ημέρα. Από την άλλη βέβαια, το γεγονός ότι η αργία πέφτει Σάββατο, ίσως αποτελέσει αφορμή για να εκδράμουν οι ντόπιοι προς προορισμούς εκτός πόλης.

Ο ίδιος αναφερόμενος στις τιμές των κρεάτων τόνισε πως κινούνται σε ελκυστικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα η τιμή πώλησης στο χοιρινό κρέας κυμαίνεται μεταξύ 4,50-6,80 ευρώ το κιλό ανάλογα με το μέρος που θα αγοράσει κάποιος, ενώ στο αρνί και το κατσίκι η τιμή διαμορφώνεται περίπου στα 9,5 ευρώ το κιλό.

Ο κ. Κανελλόπουλος αναφέρθηκε και στις εξελίξεις με την υπογραφή του μνημονίου λέγοντας πως με τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13% στο μοσχαρίσιο κρέας αναμένεται να υπάρξει και μείωση στην τιμή του.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην παραλία του Βόλου για τη νίκη του Ολυμπιακού – Οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν το Conference League (photos, video)

O Ολυμπιακός επικράτησε με 1-0 στην παράταση της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League στην…

30 Μαΐου 2024

Moana: Στη δημοσιότητα το teaser του νέου σίκουελ

Τα Walt Disney Animation Studios παρουσίασαν ένα νέο τρέιλερ για το «Moana 2», το σίκουελ…

29 Μαΐου 2024

Λαμία: Θέμα χρόνου τα εντάλματα για τη φωτιά στο εργοστάσιο με τα μολυσμένα γεύματα – Τα νέα ευρήματα

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση με τη φωτιά που έκαψε ολοσχερώς το εργοστάσιο…

29 Μαΐου 2024

Παναγία Καταφυγιώτισσα: «Σφραγίστηκε» το εκκλησάκι που εικονογράφησε ο Μυταράς

Η Παναγία Καταφυγιώτισσα, το εκκλησάκι που φέρει τη σφραγίδα του σπουδαίου Έλληνα ζωγράφου, Δημήτρη Μυταρά,…

29 Μαΐου 2024

Πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα μπορεί να χτυπήσει τη Γη τα επόμενα 24ωρα

Μια πανίσχυρη ηλιακή καταιγίδα είναι πιθανόν να πλήξει τη Γη αυτήν την εβδομάδα, και προβλέπεται…

29 Μαΐου 2024

Πάτρα: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 57χρονης hairstylist – Νέα στοιχεία για το γιατρό που τη χειρούργησε

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της 57χρονης hairstylist από την Πάτρα που πέθανε ξαφνικά…

29 Μαΐου 2024