Τοπικά

Ελπίζουν σε αναθέρμανση της αγοράς οι έμποροι του Βόλου 

Η εμπορική αγορά του Βόλου φόρεσε τα γιορτινά της, αλλά οι τζίροι ήταν περιορισμένοι. Το κλίμα ήταν στραβό λόγω οικονομικών συνθηκών αλλά επηρεάστηκε αρνητικά και από την εκδήλωση της κακοκαιρίας. Καθοριστικές ημέρες για να «ρεφάρουν» τα εμπορικά ταμεία ήταν η χθεσινή και η σημερινή που η αγορά είναι ανοιχτή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλυφθεί το μεγάλο κενό της Πέμπτης και της Παρασκευής, όπου το τσουχτερό κρύο και η βροχή δεν επέτρεψαν στους καταναλωτές να επισκεφθούν την αγορά.

«Ο καιρός έπαιξε καθοριστικό ρόλο, αλλά ας μην γελιόμαστε δεν υπάρχουν τα χρήματα για αγορές. Τα δώρα που αγοράζει ο κόσμος κυμαίνονται στα ανώνυμα προϊόντα περίπου στα δέκα με δεκαπέντε ευρώ και στα επώνυμα κατά μέσο όρο στα 30 ευρώ. Είναι εποχή σκληρή για όλους. Για όλους εμάς καθοριστικό ρόλο θα παίξει η Κυριακή», τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Οντόπουλος.

Μάλιστα, υποχώρηση της αγοραστικής κίνησης σημειώθηκε όχι μόνο στα μεμονωμένα καταστήματα, αλλά και στις μεγάλες αλυσίδες, όπου παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου.

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι καταναλωτές αναζητούν πλέον τα φθηνότερα προϊόντα σε όλες τις κατηγορίες, διαθέτοντας κατά μέσον όρο 20% λιγότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.
Στον αντίποδα των ειδών ένδυσης και υπόδησης βρίσκονται τα παιχνίδια, τα παιδικά ρούχα και παπούτσια και τα είδη τεχνολογίας χαμηλού κόστους (γκάτζετ κ.ά.), ενώ θετικό στοιχείο είναι οι πωλήσεις σε βιβλία, καθώς θεωρούνται ένα καλό και παράλληλα φθηνό δώρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το