Τοπικά

Ελπίδα οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής – Ελάχιστες οι κρατήσεις στη Μαγνησία για το τριήμερο

Δεν υπάρχουν κρατήσεις ακόμα είτε είναι ελάχιστες αυτές στη χερσαία Μαγνησία ενόψει του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, ενώ στο Ανατολικό Πήλιο δεν κινείται τίποτα. Το βάρος των επισκεπτών θα πέσει για άλλη μία χρονιά στον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, ενώ οι ξενοδόχοι ευελπιστούν, καιρού επιτρέποντος, στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.
Με μία λέξη χαρακτήρισε την κίνηση στα ξενοδοχεία της Μαγνησίας ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης ενόψει του τριημέρου της Καθαρής Δευτέρας: Ηρεμία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση στις κρατήσεις, πιστεύοντας ότι Βόλος, Πορταριά και Μακρινίτσα θα σηκώσουν για άλλη μία χρονιά το βάρος των επισκεπτών.
«Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος πλήρη εικόνα για την κίνηση του τριημέρου θα υπάρχει την Παρασκευή. Στο Ανατολικό Πήλιο δεν κινείται τίποτα και ελπίζουμε στους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής» τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Ο κ. Γιώργος Ζαφείρης ανέφερε ότι όπως δείχνουν τα πράγματα ο καιρός θα είναι καλός και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενώ έριξε τα βέλη του προς αυτούς που τρομάζουν τους επισκέπτες με τις μετεωρολογικές τους προβλέψεις.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας σημείωσε ότι στον Βόλο, την Πορταριά και τη Μακρινίτσα οι κρατήσεις πάνε καλά, αλλά τόνισε ότι πως είναι ακόμα νωρίς για να βγουν συμπεράσματα για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας.
Κλίνες υπάρχουν για όποιον θελήσει να περάσει ένα τριήμερο στη Μαγνησία και για όλα τα βαλάντια, ενώ οι τιμές παραμένουν σταθερές και σε περιπτώσεις και φθηνότερα από πέρσι.
Αρκετοί είναι αυτοί πάντως που θα προτιμήσουν τις μονοήμερες εκδρομές, την Καθαρή Δευτέρα κυρίως, σε κοντινούς προορισμούς, λόγω οικονομικής αδυναμίας, για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα με λίγες ώρες ξεγνοιασιάς, να τηρήσουν το έθιμο και να πετάξουν τον χαρταετό.
Συνήθως όσοι ταξιδεύουν για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας επιλέγουν προορισμούς, στους οποίους γίνονται γιορτές, δρώμενα και διάφορα έθιμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το