Τοπικά

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Τεράστιες οι οφειλές των σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ και αδυνατούν να τις πληρώσουν

Με πρόσφατη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου ετέθη ξανά το θέμα των οφειλών σχολείων του Δήμου Βόλου στη ΔΕΥΑΜΒ και του διακανονισμού τους. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας “είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει και κυρίως πρόκειται για ποσά τεράστια που τα σχολεία αδυνατούν να πληρώσουν. Επίσης είναι δεδομένο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις για τα σχολεία έχουν μειωθεί από το 2012 κατά 50% ενώ τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων συνεχώς αυξάνονται (ιδιαίτερα στις σχολικές μονάδες με εργαστήρια)”.
Το Δ.Σ. είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και έθεσε το θέμα της αδυναμίας των σχολείων να πληρώσουν, ζήτησε την παραγραφή των χρεών, τη μη πληρωμή νερού από τα σχολεία και ότι δεν υπάρχει ειδικό τιμολόγιο για αυτά (ισχύει το οικιακό τιμολόγιο).

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Μαγνησίας, η θέση της ΔΕΥΑΜΒ ήταν ότι δεν μπορούν να ισχύουν τα παραπάνω με βάση το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη δημοτική υπηρεσία και πρέπει να βρεθεί η καλύτερη λύση για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, οι εκπαιδευτικοί, εμμένουν στις θέσεις – προτάσεις τους και επισημαίνουν ότι η καλύτερη λύση είναι να βρεθεί το νομικό πλαίσιο από την Πολιτεία ώστε να μην πληρώνουν νερό τα σχολεία (τα οποία ανήκουν στους Δήμους) όπως ισχύει με την ηλεκτρική ενέργεια. “Ένα πάντως είναι σίγουρο: ότι το νερό δεν «κόβεται» από τα σχολεία και αυτό είναι ζήτημα αιχμής για την εκπαιδευτική κοινότητα” καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το