Τοπικά

ΕΛΜΕ Μαγνησίας: Καμία συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης

ELME

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων και τους σχολικούς συμβούλους να μη συμμετάσχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης, στο πλαίσιο της απεργίας – αποχής που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, όπως και κάθε διαδικασίας αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.

Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι η απεργία – αποχή είναι σύμφωνη με το Νόμο 1264/82, είναι σύμφωνη με το καταστατικό της ΟΛΜΕ και όπως η νομοθεσία απαιτεί, το περιεχόμενο της απόφασης για απεργία-αποχή έχει γνωστοποιηθεί έγκαιρα στο Υπουργείο Παιδείας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται οι διευθυντές (και υποδιευθυντές) των σχολείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους και να μη μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Πρακτικά,
οι διευθυντές μπορούν να ενημερώσουν την Υπηρεσία τους, με σχετικό έγγραφο ότι συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή που προκήρυξε η ΟΛΜΕ αναφέροντας ότι «Δε συμμετέχω στις διαδικασίες της αξιολόγησης, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας (σύμφωνα με το καταστατικό κεφ. Ε, άρθρα 32, 34, 35, 37) στις 27-09-2014, την οποία εξωδίκως κοινοποίησε στους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών». Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να μη συμμετέχουν σε καμία από τις δραστηριότητες της Αξιολόγησης, πράγμα το οποίο έχουν ήδη πράξει πολλοί διευθυντές Σχολείων και άλλα στελέχη της εκπαίδευσης της χώρας αλλά και της περιοχή μας.

Επίσης, καλούνται όλοι οι εκπαιδευτικοί, με βάση την απεργία-αποχή που κήρυξαν τα αρμόδια όργανα της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, να απέχουν από τις διαδικασίες. Πρακτικά, στις συνεδριάσεις των συλλόγων διδασκόντων που πραγματοποιούνται για τις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώνουν (προφορικά) ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και απέχουν από τη συνεδρίαση για το συγκεκριμένο και μόνο θέμα της ημερήσιας διάταξης ενώ συμμετέχουν κανονικά στη συνεδρίαση για τα υπόλοιπα θέματα που (τυχόν) υπάρχουν για συζήτηση.
Όταν η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας συμμετέχει στην απεργία-αποχή, δεν υπάρχει απαρτία και ο σύλλογος διδασκόντων δεν προχωρά στην υλοποίηση της όποιας διαδικασίας σχετίζεται με την αυτοαξιολόγηση. Σε αντίθετη περίπτωση ο κάθε συνάδελφος, ανεξαρτήτως του αν η πλειοψηφία συμμετέχει στην αυτοαξιολόγηση έχει το δικαίωμα να απέχει στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην απεργία – αποχή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το