Πολιτισμός

«Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» την Κυριακή στον κήπο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου

Στις νότες εμβληματικών μουσικών συνθέσεων θα ταξιδέψουν οι φίλοι της μουσικής που θα βρεθούν στον κήπο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου, σήμερα Κυριακή 25 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ. Πρόκειται για μια ανοικτή συναυλία, που αποτελεί μέρος του προγράμματος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» της πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών και που πραγματοποιείται φέτος – για τέταρτη συνεχή χρονιά στην Ελλάδα – και πρώτη φορά στον Βόλο με τη συνεργασία των «Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου» και του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου.

Το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι» είναι ένας πολιτιστικός θεσμός, που διέπεται από θεμελιώδεις ιδέες, που στηρίζονται στον διάλογο μεταξύ Αυστριακών και Ελλήνων επαγγελματιών καλλιτεχνών, στην ποικιλομορφία της έκφρασης, μέσω των διαφόρων ειδών μουσικής και βεβαίως στη φιλία μεταξύ Αυστρίας και Ελλάδας. Απευθύνεται σε εξαιρετικά ταλαντούχους μουσικούς, υψηλής επαγγελματικής στάθμης, που επιθυμούν να συμβάλλουν στην ξεχωριστή αυτή μουσική εμπειρία για το κοινό.
Με αυτό το πνεύμα, μουσικοί Αυστριακοί και Έλληνες, θα εμφανιστούν από κοινού σε διάφορα σχήματα, προβάλλοντας την ευρύτητα του μουσικού τοπίου των δύο χωρών σε δεκαπέντε πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Οι μουσικοί, θα κινηθούν σε ένα ευρύ μουσικό φάσμα, το οποίο θα εκτείνεται από τη σύγχρονη μέχρι την κλασική μουσική και την τζαζ. Οι συναυλίες υποστηρίζονται από την αυστριακή πρεσβεία, ενώ με τον τρόπο αυτό, παρέχεται στήριξη στους Έλληνες διοργανωτές και τους Αυστριακούς μουσικούς, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πραγματοποίηση αυτών των μουσικών συναντήσεων.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι το «Ελληνοαυστριακό Καλοκαίρι» προβλέπει όχι μόνο τη σύμπραξη των καλλιτεχνών από τις δύο χώρες και την εκπαίδευση των νέων ταλαντούχων μουσικών, αλλά φροντίζει κάθε συνεργασία να περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα ελληνικό έργο. Στη μουσική συνάντηση (ακορντεόν και βιολοντσέλο) που θα γίνει στην πόλη μας το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα του Γ. Σ. Μπαχ, Ντ. Σοστακόβιτς, Γ. Φ. Χέντελ, Α. Πιατσόλα και M. Ντε Φάλλα. Το πρόγραμμα θα ερμηνεύσουν: H νεαρή τσελίστα Χριστίνα Μπαζίλη, από τις πλέον υποσχόμενες καλλιτέχνιδες της γενιάς της με αξιοθαύμαστη διαδρομή και ο εξαιρετικός ακορντεονίστας Djordje Davidovic. Ένας άρτιος τεχνικά καλλιτέχνης, ο οποίος απολαμβάνει κάθε νότα και παρουσιάζει εξαιρετικές ερμηνείες ως σολίστ με ορχήστρες και ως ερμηνευτής μουσικής δωματίου σε διάφορα σχήματα στην Ασία, την Αμερική και την Ευρώπη.
Για την οργάνωση της εκδήλωσης συνεργάστηκαν το οργανωτικό δίδυμο της αυστριακής πρεσβείας, η επιτετραμμένη σύμβουλος της πρεσβείας Mag. Dr. Martina Ηermann και η Χαρά Μαμάτα με την πρόεδρο των Φ.Α.Α.Μ.Β. Κερασία Μπαρτζιώκα. Οι δύο τοπικοί συνδιοργανωτές Φ.Α.Α.Μ.Β από κοινού με το Λ.Ε.Β. ανέλαβαν την προετοιμασία της καλοκαιρινής αυτής συναυλίας, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το