Ελλάδα

Ελληνικό γιαούρτι από την Τσεχία;

p1an5k0hdlspdp3c1ud17a5cjv10_834x397
Ο όρος ελληνικό γιαούρτι είτε ως χαρακτηρισμός προϊόντος είτε ως στοιχείο σήματος είναι παραπλανητικός και μη ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα διότι δηλώνει συγκεκριμένη χώρα καταγωγής, την Ελλάδα, στην οποία και το προϊόν οφείλει τη φήμη του.
 Πλέον στην Τσεχία θα υπάρχουν δύο τύποι γιαουρτιού. Το ελληνικό γιαούρτι και το γιαούρτι ελληνικού τύπου με τις Βρυξέλλες να ισχυρίζονται και να προσπαθούν να καθησυχάσουν την ελληνική πλευρά ότι πάνω στα γιαούρτια θα αναγράφεται το Made in Czech Republic.

Το αυθεντικό γιαούρτι παράγεται με ειδική τεχνική που έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί στην Ελλάδα, τονίζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με σχετική τους απάντηση στις Βρυξέλλες. Ελληνικό γιαούρτι είναι το γιαούρτι που παρασκευάζεται στην Ελλάδα σύμφωνα με τι σχετικές μακρόχρονες μεθόδους παραγωγής και δεν αφορά σε ένα και μόνο τύπο προϊόντος, συνεχίζει.

Ο όρος ελληνικό γιαούρτι είτε ως χαρακτηρισμός προϊόντος είτε ως στοιχείο σήματος είναι παραπλανητικός και μη ανταποκρινόμενος στην πραγματικότητα διότι δηλώνει συγκεκριμένη χώρα καταγωγής, την Ελλάδα, στην οποία και το προϊόν οφείλει τη φήμη του, υποστηρίζει ο Βαγγέλης Αποστόλου, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αναφερόμενος και στο γεγονός πως από την ίδια την ΕΕ ορίζεται τα τρόφιμα να μην έχουν παραπλανητικές πληροφορίες έχοντας και στο πλευρό του βεβαίως τον ΣΕΒΓΑΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Γαλακτοκομικών Προϊόντων.

Σημαντικό είναι το κέρδος που φέρνει το ελληνικό γιαούρτι αφού πολλές ξένες εταιρείες που προσπαθούν να το παρασκευάσουν σημειώνουν κέρδος δισεκαττομυρίων με τις ελληνικές εταιρείες να μην έχουν κανένα μερίδιο από τα κέρδη μιας και όλοι γνωρίζουν πως το ελληνικό γιαούρτι είναι μοναδικό σε υφή και γεύση και πολύ διαφορετικό από άλλα γιαούρτια.

Παρόμοια κατάσταση με την ΦΑΓΕ νικήτρια ήταν η προ δύο ετών υπόθεση με την προσπάθεια απόπειρας παρασκευής ελληνικού γιαουρτιού από την Chobani τονίζοντας πως δεν υφίσταται να διατίθενται προϊόντα στην αγορά με την ονομασία και το χαρακτηρισμό ως ελληνικά.

Πηγή: klik.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το