Τοπικά

Η Ελληνική εταιρία από την Πάτρα Yodiwo στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 συνολικά scaleups σε χρηματιστηριακή αξία στην Ευρώπη

Διάλεξη  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του σεμιναρίου των μεταπτυχιακών προγραμμάτων «Νέα Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία και Ανάπτυξη» και «Επενδύσεις και Περιφερειακή Ανάπτυξη» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Μανιατόπουλος Αλέξανδρος, από την εταιρία «Yodiwo», με θέμα: «Ανάπτυξη Ελληνικών νεοφυών εταιρειών παροχής επιχειρηματικών λύσεων με χρήση του Διαδυκτίου των Αντικειμένων». H διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Α2 του τμήματος Μηχ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, ώρα 7.00 μμ. ακριβώς και είναι ανοικτή στο κοινό.

Η ελληνική εταιρία από την Πάτρα Yodiwo (http://www.yodiwo.com) συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 συνολικά scaleups εταιρειών και δυνητικών Unicorns (σ.σ.: εταιρείες με χρηματιστηριακή αξία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια) που εδρεύουν σε χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. H Yodiwo, παρέχει ένα εξελιγμένο περιβάλλον σύνδεσης εφαρμογών και συσκευών μέσω της αξιοποίησης της δύναμης και ισχύος του cloud, μία σύγχρονη πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν εύκολα και γρήγορα εφαρμογές οι οποίες λειτουργούν στο Διαδίκτυο των Πραγμάτων (Internet ofThings – IoT).
Η Yodiwo, η οποία αποτελεί τη μοναδική ελληνική επιχείρηση στο ειδικό περίπτερο των startups που δημιουργήθηκε στο MobileWorldCongress της Βαρκελώνης, αποτελεί εν πολλοίς συνέχεια της ομάδας που «έτρεχε» τη SamsungNanoradioDesignCenter στην Πάτρα, η οποία αποτελούσε τμήμα του τομέα ημιαγωγών του κορεατικού κολοσσού. Ωστόσο, στα τέλη του 2014 η Samsung αποεπένδυσε από τον συγκεκριμένο τομέα και η ομάδα δημιούργησε ξεχωριστή εταιρεία.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων καλύπτει τα θέματα “Διαχείριση της αλλαγής” και «Επενδύσεις και Ανάπτυξη». Σκοπός είναι η ανάπτυξη προβληματισμού σε θέματα διαχείρισης αλλαγής σε διάφορα επίπεδα: νοοτροπίας, ανάπτυξης ηγετικών ικανοτήτων και εμπειρίας, αναδιοργάνωσης, αλλαγής στρατηγικής (pivot), αλλαγής του ανταγωνιστικού τοπίου, μετασχηματισμού του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, αλλαγής των ρόλων των φορέων κ.ο.κ. ενώ παράλληλα καλύπτει τα αντικείμενα των επενδύσεων και της ανάπτυξης και επιδιώκει τη σύμπλεξη του αναπτυξιακού σχεδιασμού με τη γνώση της προσέλκυσης και της αξιοποίησης των επενδύσεων

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Οικονομικών Επιστημών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το