Ελλάδα

Ελληνίδα μουσουλμάνα από την Κομοτηνή η διερμηνέας των 2 Ελλήνων στρατιωτικών

Μια Eλληνίδα μουσουλμάνα που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή, αλλά έχει παντρευτεί Τούρκο και ζει πλέον στην Αδριανούπολη, είναι η διερμηνέας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν την Πέμπτη στις Καστιανές από τους Τούρκους.
Πρόκειται για την Κανάν Χουσείν Τουρκτογκάν, η οποία είναι γνωστή σε πολλούς Εβρίτες και Θρακιώτες γενικότερα, αφού εργάζεται ως διερμηνέας κατά τις επισκέψεις και επαφές είτε θεσμικών φορέων του νομού και της περιοχής μας στην Αδριανούπολη (δημάρχων, επιμελητηρίων, συλλόγων), είτε Τούρκων από την συγκεκρικμένη πόλη ή άλλες περιοχές της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει το evros-news η Κανάν Χουσείν ήταν παρούσα στις καταθέσεις του Ανθυπολοχαγού Άγελου Μητρετώδη και του ΕΠΟΠ Λοχία Δημήτρη Κούχλατζη στους Τούρκους στρατιωτικούς, αλλά και τους ανακριτές και άλλους δικαστές, ενώ τους συνοδεύει σε κάθε τους μεταφορά και μετακίνηση. Παράλληλα, βοηθάει στην συνεννόηση των δύο παλικαριών με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση τους.
Η Eλληνίδα από την Κομοτηνή, συνοδεύει και μέσα στο βανάκι τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς τόσο κατά την προσαγωγή τους στην δικαιοσύνη, όσο και στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης όπου και υποβλήθηκαν σε κάποιες εξετάσεις. Γνωρίζει λοιπόν πολύ περισσότερα από κάθε άλλον, για όσα είπαν οι Μητρετώδης και Κούχλατζης στις τουρκικές αρχές για το θέμα της σύλληψης τους.

Η ίδια αποφεύγει να πει πολλά στους δημοσιογάφους, ενώ Εβρίτες που έχουν συνεργαστεί μαζί της κατά την επίσκεψη τους στην Αδριανούπολη ή όταν συνόδευσε τουρκικές αντιπροσωπείες στην περιοχή μας, λένε πως είναι πολύ καλή στην δουλειά της αφού γνωρίζει άριστα τόσο τα ελληνικά όσο και τα τουρκικά.
Η ίδια επισκέπτεται συχνά με την οικογένεια της την Κομοτηνή για να δει τους δικούς της, αλλά και για διακοπές.

Πηγή: evros-news.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το