Τοπικά

Έλλειψη απαραίτητων έργων υποδομής για την ύδρευση στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Την έλλειψη απαραίτητων έργων υποδομής ύδρευσης στον Δήμο Ζαγοράς -Μουρεσίου καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση. Όπως αναφέρει η ΛΑΣ Ζαγοράς Μουρεσίου, οι δημότες για ακόμη μία χρονιά βρίσκονται αντιμέτωποι με τεράστιες ελλείψεις
σε βασικά έργα που αφορούν την ύδρευση των οικισμών. Σημειώνουν επίσης πως σε πολλές συνοικίες της Ζαγοράς οι διακοπές στο δίκτυο της ύδρευσης είναι καθημερινό και πολύωρο φαινόμενο. Η Λαϊκή Συσπείρωση θα καταθέσει ολοκληρωμένο θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό
Συμβούλιο παρουσιάζοντας τα προβλήματα στην επάρκεια και ποιότητα του νερού ύδρευσης, διεκδικώντας συγκεκριμένες λύσεις στο πρόβλημα.
Στην ανακοίνωσή της η ΛΑΣ σημειώνει:

“Η ανεπάρκεια του νερού οφείλεται στις καταστροφές του δικτύου της ύδρευσης, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει τεράστιες απώλειες αλλά και στην ανεπάρκεια των δεξαμενών να τροφοδοτήσουν τις συνοικίες. Ιδιαίτερα στη συνοικία της Μεταμόρφωσης Ζαγοράς που στερείται δεξαμενών με την απαραίτητη χωρητικότητα για την κάλυψη των αναγκών, οι διακοπές είναι καθημερινό και πολύωρο  φαινόμενο. Προβλήματα παρουσιάζουν και οι συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίας Κυριακής. Παρόλο που στο φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει η πληρότητα παρελθόντων χρόνων με τουρίστες και  ετεροδημότες, τα προβλήματα παραμένουν οξυμένα καθιστώντας τις ελλείψεις πόσιμου νερού σε  χρόνιο πρόβλημα.
Απέναντι στην έλλειψη του νερού η Δημοτική Αρχή, αντί να σχεδιάσει την επισκευή και αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, αρκείται στις καθημερινές διακοπές νερού. Με τις διακοπές αυτές, εισέρχεται αέρας και χώματα στο δίκτυο, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι απώλειες στο υπόγειο  δίκτυο αλλά και να προκαλούνται φθορές στις βρύσες των σπιτιών μας.
Η υποβάθμιση της ποιότητας του πόσιμου νερού, η έλλειψη των απαραίτητων έργων υποδομής, όπως  η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου, ο έλεγχος σε πραγματικό χρόνο της επάρκειας των δεξαμενών, και η κατασκευή νέων δεξαμενών που να καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων και τουριστών της περιοχής μας, είναι στοιχεία τα οποία η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Απέναντι μας βρίσκουμε εμπόδιο όχι μόνο τη Δημοτική Αρχή που στρουθοκαμηλίζει, αλλά τις πολιτικές  της σημερινής Κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων για την έλλειψη χρηματοδότησης των  απαραίτητων έργων υποδομής.
Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες φορές η Λαϊκή Συσπείρωση αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις σε  επάρκεια νερού, συναντά αντιδράσεις και υπεκφυγές από τη Δημοτική Αρχή.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου, θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο θέμα στο ερχόμενο Δημοτικό
Συμβούλιο παρουσιάζοντας τα προβλήματα στην επάρκεια και ποιότητα του νερού ύδρευσης και διεκδικώντας συγκεκριμένες λύσεις στο οξυμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.
Καλούμε τους συνδημότες μας να διεκδικήσουμε:

1.Άμεση κατασκευή νέων δεξαμενών ύδρευσης σύμφωνα με τις ανάγκες των οικισμών.
2.Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα τμήματα που είναι παλιά και παρουσιάζουν μεγάλες απώλειες.
3.Καθάρισμα όλων των δεξαμενών, επισκευή και στεγανοποίηση τους από διαρροές.
4.Εφαρμογή συστήματος ελέγχου σε πραγματικό χρόνο (PLC) της στάθμης των δεξαμενών και των απωλειών του δικτύου ύδρευσης.
5.Καλλιέργεια και προστασία των πηγών που τροφοδοτούν με πόσιμο νερό. Να αντικατασταθούν όλες οι πήγες ύδρευσης που βρίσκονται κατάντη καλλιεργήσιμων εκτάσεων.
6.Μείωση των τελών ύδρευσης, σε συνταξιούχους αγρότες, άνεργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σημαντική

    Σημαντική διάκριση για τον Βολιώτη Προϊστάμενο της Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου…

5 Μαρτίου 2024

Η διαχρονική συμβολή της Ελληνίδας Αγρότισσας στην Ανάπτυξη της Θεσσαλίας” στο αμφιθέατρο “Θεόφραστος”

Η περιφέρεια Θεσσαλίας και το Τμήμα “Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργανώνουν, την Τετάρτη 6…

5 Μαρτίου 2024

Παίρνετε Διαζύγιο; 3 Συμβουλές για Ομαλή Μετάβαση

Το να ξεκινήσετε διαδικασίες διαζυγίου είναι ένα σύνθετο και συναισθηματικά φορτισμένο θέμα. Αυτό το άρθρο…

5 Μαρτίου 2024

Υγιής Επιχείρηση- Τι να Προσέξετε για να τα Καταφέρετε

Μια καινοτόμος ιδέα, καλής ποιότητας προϊόντα ή παροχή εξαιρετικών υπηρεσιών είναι σίγουρα απαραίτητες προϋποθέσεις και…

5 Μαρτίου 2024

Επιχειρησιακά

  Ξεκάθαρος ήταν ο μέχρι πρότινος Συντονιστής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, πλέον…

5 Μαρτίου 2024

Άνεργοι

  Ακόμη και δύο χρόνια ίσως χρειαστούν για να φύγει τα νερό από τα χωράφια…

5 Μαρτίου 2024