Τοπικά

Ελλείψεις γιατρών και εργαζομένων στο ιατρείο Αλοννήσου – Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον δήμαρχο

Υποστελεχωμένο σε γιατρούς και εργαζόμενους παραμένει τα τελευταία χρόνια το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου.
Μήνυση είχε καταθέσει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης το 2017 κατά παντός υπευθύνου για τις ελλείψεις και την υποστελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού. Τέσσερα χρόνια μετά η κατάσταση παραμένει ίδια…
Πριν από 20 ημέρες, ο δήμαρχος έλαβε κλήση όπου τον καλούσαν ως μάρτυρα για να καταθέσει τα στοιχεία που έχει. «Εξεπλάγην γιατί η υπόθεση για την οποία καλούμε να καταθέσω είναι μεν για το περιφερειακό ιατρείο Αλοννήσου αλλά όχι για τη μηνυτήρια αναφορά. Είναι για ένα δημοσίευμα στην εφημερίδα Θεσσαλία για την υποστελέχωση του περιφερειακού ιατρείου».
Ο κ. Βαφίνης θα καταθέσει υπόμνημα ξανά στο οποίο θα περιλαμβάνονται και όλα τα στοιχεία της αλληλογραφίας που είχε με το υπουργείο υγείας, αλλά και την αλληλογραφία που είχε μετά το 2017.
Στο ιατρείο δεν υπάρχει γιατρός γενικής ιατρικής ή παθολογίας, χειριστής ακτινολογικού, παρασκευαστής, μαία, οδοντίατρος και παιδίατρος. Όλοι η δουλειά «βγαίνει» από δύο αγροτικούς ιατρούς που αλλάζουν κάθε οχτώ μήνες. Στο ιατρείο Αλοννήσου υπάρχει μόνο μία νοσηλεύτρια που καλείται να ανταποκριθεί σε όλες τις βάρδιες. Όσο για οδηγούς ασθενοφόρου, υπάρχει μόνο ένας. Μάλιστα αρκετές φορές ο δήμαρχος έχει αναλάβει χρέη οδηγού μεταφέροντας ασθενείς από και προς το περιφερειακό ιατρείο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το