Τοπικά

Ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία του Αν. Πηλίου – Στο παραπέντε ολοκληρώθηκαν τα βαψίματα 

Περισσότερες από 50 διδακτικές ώρες δεν καλύπτονται σε τουλάχιστον δύο σχολεία του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, επειδή το υπουργείο Παιδείας δεν κατάφερε να καλύψει όλα τα κενά.

Επιπλέον, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι, παρά τις δηλώσεις περί ετοιμότητας στο άνοιγμα των σχολείων, άφησε τα βαψίματα των σχολικών αιθουσών για την τελευταία στιγμή.

Ενδεικτικά στα περισσότερα διδακτήρια έβαφαν μέχρι και την Κυριακή παραμονή του αγιασμού, ενώ στο παραπέντε ολοκληρώθηκαν και οι απολυμάνσεις.
Συγχρόνως τα κτιριακά και λειτουργικά προβλήματα δεν έχουν τελειωμό.
Για παράδειγμα το σκέπαστρο στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζει το Γυμνάσιο-Λύκειο Ζαγοράς είναι άφτιαχτο, χωρίς πλάκα και ασφαλτόπανο, οι εργασίες των σιδεράδων δεν έχουν τελειώσει και οι υδραυλικές εκκρεμότητες δεν έχουν ξεκινήσει να επιδιορθώνονται.

Σε άλλα σχολεία, όπως στο Γυμνάσιο και Λύκειο Τσαγκαράδας δεν υπήρξε καμία πρόνοια για την ασφαλή οδική πρόσβαση μαθητών και διδασκόντων ενώ και ο χώρος του πάρκινγκ χρειάζεται διαμόρφωση.
Σημαντικές είναι όμως και οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό, όπως τις κατέγραψε η παράταξη της κ. Ζαμαρά σε επικοινωνία της με τους διευθυντές. Στο Λύκειο Ζαγοράς δεν καλύπτονται 11 ώρες στην Α’ Λυκείου, 10 ώρες στη Β’ Λυκείου και 20 ώρες στην Γ’ Λυκείου, ενώ στο Γυμνάσιο Τσαγκαράδας δεν καλύπτονται 15 ώρες σε Γαλλικά, Πληροφορική, Φυσική.
«Η Δημοτική Αρχή όφειλε να πιέσει προς όλες τις κατευθύνσεις και να εξασφαλίσει εκπαιδευτικούς για τα σχολεία, ώστε οι μαθητές να μην χάνουν διδακτικές ώρες και έχουν μαθησιακά κενά», τόνισε η κ. Σαμαρά και πρόσθεσε:
«Συνολικά η δημοτική αρχή δεν έχει επιδείξει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν σε ένα συνεκτικό σχέδιο για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από την πανδημία.
Ούτε καν συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητηθούν τα θέματα της σχολικής κοινότητας σε μια τόσο ιδιαίτερη εποχή που διανύουμε».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης:

Η φετινή σχολική χρονιά που ξεκίνησε προχθές Δευτέρα με τον επίσημο αγιασμό, είναι γεμάτη από πρωτοφανείς ιδιαιτερότητες και αβεβαιότητες.
Σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες όλοι καλούμαστε να λειτουργήσουμε με ατομική και συλλογική υπευθυνότητα τηρώντας τις οδηγίες των επιστημόνων.
Και είμαστε βέβαιοι ότι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα μπορέσουν να παραμείνουν απερίσπαστοι στο στόχο τους που είναι η γνώση και η μόρφωση.
Σε αυτό τον δύσκολο αγώνα πρέπει να έχουν όμως και την ολόθερμη στήριξη τόσο του Δήμου όσο και του υπουργείου Παιδείας.
Ολιγωρίες και εφησυχασμοί δεν επιτρέπονται.
Αντιθέτως οι καταστάσεις επιβάλλουν συνεχή εγρήγορση, άμεση παρέμβαση και προγραμματισμένη δράση.

Η «Κίνηση Ενότητας» για την καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας εκπαίδευσης διαβεβαιώνει τους δημότες Ζαγοράς-Μουρεσίου πως θα αναδεικνύει συνεχώς τα προβλήματα των σχολείων ζητώντας την άμεση επίλυσή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το