Τοπικά

Ελλείψεις αμνοεριφίων στον Βόλο – Παράνομες σφαγές καταγγέλλουν οι κρεοπώλες

Ελλείψεις σε αμνοερίφια για το ψήσιμο του οβελία παρατηρείται στον Βόλο, με αρκετά κρεοπωλεία να έχουν ξεμείνει, και τον πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνη Κανελλόπουλο να προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι ενδεχομένως να μην μπορέσουν να βρουν οβελία για το ψήσιμο του Πάσχα. Από την άλλη ο ίδιος καταγγέλλει πως έχουν παρατηρηθεί λαθροσφαγές, για το οποίο φωνάζουν οι κρεοπώλες, κάνοντας λόγο για φοροδιαφυγή και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Βόλου κ. Αντώνης Κανελλόπουλος τόνισε πως ήδη πολλά κρεοπωλεία έχουν ξεμείνει από κρέας και παρατηρείται έλλειψη σε αρνιά και κατσίκια. «Όποιος καταναλωτής θέλει να προμηθευτεί για το Πάσχα καλό θα ήταν έστω και σήμερα να το κάνει, γιατί υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει να βρει».
Όσον αφορά στην τιμή ο ίδιος επισήμανε πως ένας μέσος όρος τιμών για τον οβελία είναι τα 12 ευρώ το κιλό και δεν υπάρχουν αυξήσεις στις τιμές τις τελευταίες μέρες. «Αύξηση υπήρξε στη χονδρική, αλλά την απορρόφησαν τα κρεοπωλεία, για άλλη μια χρονιά» σημείωσε.
Ο ίδιος κατήγγειλε πως «στον Αλμυρό σε στάνες γίνονται λαθροσφαγές. Αυτό είναι απαράδεκτο και το φωνάζουμε. Αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω», κάνοντας λόγο πρώτον για φοροδιαφυγή και δεύτερον για κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Παραγγελίες για ψήσιμο…
Αρκετοί Βολιώτες λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό και του φόβου, αλλά και λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορούν να πάνε στα χωριά τους από την ισχύ της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων ή δεν έχουν τη δυνατότητα να ψήσουν, διότι διαμένουν σε διαμερίσματα, έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες για ψήσιμο του οβελία σε ψησταριές, αλλά και σε φούρνους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας σημείωσε πως «υπάρχουν περιπτώσεις Βολιωτών που τηλεφωνούν και ρωτάνε αν υπάρχει δυνατότητα για ψήσιμο του οβελία».

Ο ίδιος επισήμανε πως ορισμένοι αρτοποιοί που θα είναι ανοιχτά την Κυριακή του Πάσχα, θα ψήσουν τον οβελία για τους πελάτες τους. «Παραγγελίες έχουν γίνει, αλλά η κίνηση είναι υποτονική μέχρι στιγμής» ανέφερε ο κ. Κώστας Τσουράπας για να συμπληρώσει πως οι τιμές στα ψηστικά παραμένουν σταθερές και ίδιες τα τελευταία 12 χρόνια.
Από την πλευρά του ο κρεοπώλης κ. Τρύφωνας Κόγιας, ο οποίος διατηρεί και ψησταριά, τόνισε πως είναι πολλές οι παραγγελίες για ψήσιμο του οβελία, οι οποίες άρχισαν από την προηγούμενη εβδομάδα και κορυφώθηκαν τη Μεγάλη Εβδομάδα. «Θα ψήσουμε τον πατροπαράδοτο οβελία των πελατών είτε είναι δικός τους είτε τον αγόρασαν από το κρεοπωλείο μας. Συν τοις άλλοις οι παραγγελίες δεν αφορούν μόνο στον οβελία, αλλά και στο κοκορέτσι. Θα ψήνουμε όλο το Μεγάλο Σάββατο, με τη φωτιά να ανάβει από νωρίς το πρωί, για να μπορέσουμε να τους εξυπηρετήσουμε όλους» ανέφερε ο ίδιος.

Από την άλλη η ψησταριά θα είναι ανοιχτή το Μεγάλο Σάββατο προσφέροντας, εκτός από τις παραγγελίες, κεμπάπ χοιρινό και κοτόπουλο με 20 ευρώ το κιλό, κοκορέτσι με 27 ευρώ το κιλό.
«Υπάρχει αυξημένη κίνηση και οι παραγγελίες είναι πολλές, μιας και φέτος ο κόσμος θα τιμήσει το έθιμο, αλλά δεν θα μπορέσει είτε να πάει στο χωριό του είτε να ψήσει, διότι μένει σε διαμέρισμα και δεν μπορεί εκ των πραγμάτων. Αυτό το κενό θα καλύψουμε φέτος, αλλά θα εξυπηρετήσουμε και τους Βολιώτες που λόγω της κλειστής εστίασης, δεν θα μπορέσουν να πάνε την Κυριακή του Πάσχα σε ένα μαγαζί για να απολαύσουν τον οβελία» κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το