Επιστήμη

Η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο ασφαλής χώρα για να ζήσεις

image32762[3627]

Μάθατε τα νέα;

Ανάμεσα στις χώρες με πληθυσμό από 5 έως 20 εκατομμύρια, στις επονομαζόμενες και μεσαίες χώρες η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο ασφαλής για να ζήσεις.
Μάθατε τα νέα; Ανάμεσα στις χώρες με πληθυσμό από 5 έως 20 εκατομμύρια, στις επονομαζόμενες και μεσαίες χώρες η Ελλάδα είναι η τρίτη πιο ασφαλής για να ζήσεις. Η δε Κύπρος βρίσκεται στη πρώτη θέση ανάμεσα στα κράτη με πληθυσμό κάτω από 5 εκατομμύρια.

Τι σημαίνει αυτό; Μικρότερο ποσοστό εκπομπών CO2, μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, λιγότεροι θάνατοι από εγκληματικές ενέργειες και αποτελεσματικότερη αστυνομία σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Θέλετε να μάθετε ποιες χώρες άφησε πίσω της η Ελλάδα; Μεταξύ άλλων την Ολλανδία, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, τη Σερβία, τη Σουηδία, τη Νορβηγία και τη Δανία.

Στο παγκόσμιο δείκτη εγκληματικότητας η Ελλάδα βρίσκεται στην 76η θέση με καλύτερη επίδοση από χώρες όπως η Αγγλία, η Γαλλία, η Ιταλία αλλά και η Αυστραλία. Σε όλα αυτά προσθέστε ότι στην Ελλάδα δεν έχει συμβεί εδώ και 50 χρόνια πραξικόπημα, πόλεμος και μαζική τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων. Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής τόπος να ζήσεις και να μεγαλώσεις τα παιδιά σου.

Τώρα που κάναμε σαφές ότι η ασφάλεια που απολαμβάνουμε δεν είναι δεδομένο ακόμα και για τις πιο ανεπτυγμένες δυτικές κοινωνίες, πάμε να ξαναθυμηθούμε ότι το κλίμα της χώρας μας είναι το εύκρατο μεσογειακό με πλήρη ανάπτυξη και των τεσσάρων εποχών και με μια εξαιρετική κατανομή των ωρών της ημέρας και της νύχτας. Πράγμα ευεργετικό για την ανθρώπινη ζωή που δεν συναντάται στο μεγαλύτερο κομμάτι της Ευρώπης.

Τρίτο και σημαντικότερο είναι το νερό, η χώρα στο μεγαλύτερο κομμάτι της διατρέχεται από ορεινούς όγκους, οι οποίοι σε συνδυασμό με τον ικανοποιητικό αριθμό βροχοπτώσεων προσφέρουν επάρκεια νερού τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τις καλλιέργειες, οι οποίες λόγω και του εξαιρετικού κλίματος είναι ποιοτικότατες αν και μικρής κλίμακας. Εδώ να σημειώσουμε ότι στην Ελλάδα συναντούνται σπάνια φυσικές καταστροφές.

Όλα τα παραπάνω μαζί με την φυσική ομορφιά που έχει αυτή η χώρα δημιουργούν σίγουρα ένα μείγμα που δύσκολα μπορείς να αγνοήσεις. Η καριέρα και η οικονομική αποκατάσταση που προσφέρει βέβαια η Ευρώπη στους νέους Έλληνες επιστήμονες είναι δελεαστική αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να αποφασίσεις τι έχει μεγαλύτερη αξία, τα χρήματα ή μια καλή ζωή…

Πηγή:klik.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το