Οι εικόνες της ημέρας

Ελίτσα…Βραχώδες Ησυχαστήριο

elitsa6

Κάτω από το όμορφο χωριό του Πουρίου, υπάρχουν κάποιες ερημικές και απόκρημνες αλλά μαγευτικές παραλίες. Μία από αυτές είναι και η Ελίτσα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από το χωριό του Πουρίου, με εύκολη πρόσβαση από εκεί. Πρόκειται για μία μικρής έκτασης παραλία, που ενθουσιάζει τους επισκέπτες της με την άγρια ομορφιά της και το παρθένο περιβάλλον της.

Η ακρογιαλιά της αποτελείται από βότσαλα και μεγάλες πέτρες ενώ τα νερά της πλαισιώνονται από μεγάλους απόκρημνους βράχους. Το βραχώδες ατό τοπίο περικλείεται από οργιώδη βλάστηση που προσφέρει δροσιά και ίσκιο τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.

Η παραλία αυτή συνιστά κατάλληλο μέρος για ήρεμα μπάνια σε καθαρά αιγαιοπελαγίτικα νερά, μακριά από την πολυκοσμία και την τουριστική οργάνωση. Δε διαθέτει καμία σύγχρονη τουριστική υποδομή ή οργάνωση ούτε ναυαγοσώστη, γι’ αυτό μην την επισκεφτείτε αν θέλετε να συνδυάσετε το μπάνιο σας με ανέσεις.

Εφόσον βρεθείτε εκεί μπορείτε να επιδοθείτε σε κάποια εναλλακτική δραστηριότητα όπως το ψαροντούφεκο ή το ελεύθερο camping. Μια πολύ καλή ιδέα, επίσης, είναι η πεζοπορία σε κάποιο από τα (δύσβατα) μονοπάτια της ή το κολύμπι σε κάποια άλλη γειτονική παραλία όπως η Ανάληψη και ο Οβριός. Και μόλις ολοκληρώσετε το μπάνιο σας, περάστε μια βόλτα από το γειτονικό ξωκλήσι των Αγίων Πάντων, ένα γραφικό εκκλησιαστικό μνημείο με λιθοσκέπαστη στέγη πάνω στο οποίο «σκάει» το κύμα. Ο χώρος τριγύρω είναι πανέμορφος, με έναν προαύλιο χώρο που προσφέρει θαυμάσια θέα κάτω στη θάλασσα. Το εκκλησάκι βρίσκεται σε μικρό υψόμετρο πάνω από τη θάλασσα ενώ σε αυτό οδηγεί ένα μονοπάτι.

Πηγή: discoverpelio.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το