Τοπικά

Ελεύθερος ο 30χρονος Τούρκος οδηγός φορτηγού

Ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 30χρονος Τούρκος, οδηγός του φορτηγού, όπου στην καρότσα του κρυβόταν δύο παράνομοι μετανάστες με καταγωγή από τη Συρία.

Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα υπηρεσίας και του ανακριτή, για να απολογηθεί. Ο 30χρονος αρνήθηκε πως γνώριζε ότι μέσα στο φορτηγό βρισκόντουσαν παράτυποι μετανάστες, ενώ απέδωσε το γεγονός ότι πιθανώς να επιβιβάστηκαν σε κάποιο χώρο στάθμευσης όπου σταμάτησε για να ξεκουραστεί. Ανακριτής και εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο επιβάλλοντάς του τον όρο της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο ελληνικό προξενείο της Άγκυρας, αλλά και της καταβολής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ.

Η σύλληψη του οδηγού έγινε τη Δευτέρα από το Λιμενικό μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο φορτηγό τελωνειακοί του Βόλου. Εκεί εντοπίστηκαν δύο άνδρες από τη Συρία, ηλικίας 24 και 30 ετών, οι οποίοι βρισκόταν για καιρό στην Τουρκία, όπου ήρθαν σε επαφή μέσω της πλατφόρμας Τικ Τοκ με Τούρκο διακινητή. Τους έταξε πως θα καταφέρουν να βρεθούν ο μεν ένας στη Γερμανία για να εργαστεί και ο δε δεύτερος στην Ολλανδία. Αφού του κατέβαλαν από 2.000 ευρώ έκαστος, τους επιβίβασαν σε φορτηγό, το οποίο είχε ως προορισμό την Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, μεταφέροντας συσσωρευτές. Έμειναν κρυμμένοι από την περασμένη Παρασκευή μέσα στην καρότσα, περνώντας από το τελωνείο των Κήπων του Έβρου.

Το φορτηγό έφτασε σε χώρο του Τελωνείου του Βόλου και εκεί τη Δευτέρα γύρω στις 10 το πρωί, σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε στο φορτίο εντοπίστηκαν οι δύο Σύροι. Ειδοποιήθηκαν λιμενικοί οι οποίοι προχώρησαν στη σύλληψη του 30χρονου Τούρκου οδηγού και των νεαρών ανδρών. Επίσης την περασμένη Τρίτη οι δύο Σύροι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου κατηγορούμενοι για παράνομη είσοδο στη χώρα. Κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή, ενώ μεταφέρθηκαν εκ νέου στο αστυνομικό μέγαρο για να παραμείνουν κρατούμενοι, καθώς αναμένεται να κινηθεί η διαδικασία της διοικητικής απέλασης. Σημειώνεται πως το βαρύ όχημα, που ανήκει σε εταιρεία με έδρα την Τουρκία κατασχέθηκε από το Λιμεναρχείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι στιγμής αίτημα στις αρμόδιες αρχές για άρση της κατάσχεσης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το