Τοπικά

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 26χρονος που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με την καταβολή εγγύησης, αφέθηκε χθες ένας 26χρονος Έλληνας από τη Λαμία, που κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, στη Σκιάθο, αλλά και στη Σαντορίνη ναρκωτικές ουσίες.

Ο 26χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Βόλου και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Υπηρεσίας αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο της παρουσίας του κάθε 1η και 15η του μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης είχε γίνει τον Ιούλιο του 2018 από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Η οργάνωση φέρεται να είχε διακινήσει πέντε κιλά περίπου ακατέργαστη κάνναβη και 100 γραμμάρια κοκαΐνη, ενώ φέρονται να είχαν αποκομίσει το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ…
Συνολικά στην εγκληματική οργάνωση φέρονται να είχαν ενεργό ρόλο έξι άτομα, τρεις που είχαν συλληφθεί, μεταξύ των οποίων και ο 26χρονος και τρεις που βρίσκονται ήδη στη φυλακή, ενώ έμμεσα φέρονται να είναι εμπλεκόμενοι άλλοι 18, από τους οποίους 16 είχαν ταυτοποιηθεί, αλλά δεν είχαν συλληφθεί, λόγω παρέλευσης του Αυτοφώρου.

Από τους έξι, ο φερόμενος ως αρχηγός είναι ένας 31χρονος Αλβανός, που έδινε τις εντολές, και καθοδηγούσε τους πέντε φερόμενους ως υπαρχηγούς και συγκεκριμένα τέσσερις Έλληνες, 20, 26, 29 και 30 χρόνων και έναν Αλβανό 28 χρόνων. Αυτοί φέρονται να ήταν οι διακινητές των ναρκωτικών, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, όσο και στη Σκιάθο και στη Σαντορίνη, τα αποθήκευαν, ενώ φέρονται να έκαναν και τις εισπράξεις.
Από τους 18 εμπλεκόμενους έμμεσα στην οργάνωση, που ήταν είτε «βαποράκια», είτε χρήστες ναρκωτικών ουσιών, από τους οποίους 16 ταυτοποιήθηκαν, οι 14 είναι Έλληνες και οι δύο Αλβανοί.

Συνεννοούνταν μεταξύ τους με κινητά τηλέφωνα φαντάσματα, ενώ φέρονται να χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένα ονόματα, ώστε να μην προκαλούν υποψίες.
Στις έρευνες που είχαν διενεργηθεί στα σπίτια των τριών συλληφθέντων και σε αυτοκίνητά τους, είχαν βρεθεί συνολικά 1439,13 γραμμάρια κάνναβη, το ποσό των 435 ευρώ, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, που φέρεται ότι χρησιμοποιούνταν για τη διακίνηση των ναρκωτικών, τρία φιαλίδια και ένας φάκελος που περιείχε φαρμακευτικά αναβολικά στεροειδή, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (τάμπλετ), 9 τηλεφωνικές συσκευές, 25 κάρτες για κινητά τηλέφωνα διαφόρων εταιρειών και ένας ναργιλές.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το