Τοπικά

Ελεύθερος με όρο ο Βέλγος που συνελήφθη στο Πλιασίδι να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις

Ελεύθερος αφέθηκε χθες μετά την απολογία του στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο 30χρονος Βέλγος, που είχε συλληφθεί από σμηνίτες της εγκατάστασης της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι Πηλίου, να φωτογραφίζει τις εγκαταστάσεις… Του επιβλήθηκε ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ κατασχέθηκαν οι δύο παλαιού τύπου φωτογραφικές μηχανές που είχε πάνω του.
Ο Βέλγος, που δηλώνει περιηγητής, φέρεται να έχει φωτογραφίσει μεταξύ άλλων τοπία του Πηλίου, αλλά και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι, όπου εδρεύει η 9η Μοίρα Σταθμού Ελέγχου και Προειδοποίησης.
Ο Βέλγος, που φέρεται να έχει δηλώσει πως διαμένει σε σκηνή ανά το Πήλιο(!), ταξιδεύει μόνος του και φέρει μόλις ένα σακίδιο, ενώ την ημέρα της σύλληψής του φέρεται να έκανε πεζοπορία προς το Πουρί. Επίσης φέρεται να έχει δηλώσει, πως διαμένει αρκετό χρονικό διάστημα στην Ελλάδα. Η δίωξη σε βάρος του είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμπεται να δικαστεί σε ρητή δικάσιμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το