Αθλητισμός

Ελευθερόπουλος: Κάναμε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο…

Καταπληκτικό χαρακτήρισε το α’ ημίχρονο που έκανε η Νίκη ενάντια στον ΠΑΟΚ Β’ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Ταυτόχρονα εξέφρασε και τον θαυμασμό του για τους φιλάθλους και την παρουσία τους στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου της Νεάπολης.

 Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τα εξής θέματα:

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ Β’: «Όσον αφορά στο παιχνίδι, νομίζω ότι η ομάδα έκανε ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο και για να είμαι ειλικρινής, μετά το πρώτο πεντάλεπτο. Είχαμε καλή κυκλοφορία στο δεύτερο τρίτο, δεν κινδυνέψαμε καθόλου από τον ΠΑΟΚ Β’, ο οποίος μία τρομερά ποιοτική ομάδα που είχε έξι συνεχόμενες νίκες και ήταν αήττητη και πρωτοπόρος σε όλο το πρωτάθλημα μέχρι τώρα. Είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, ήμασταν αρκετά καλοί στη μετάβαση, στις πλαγιοκοπήσεις, βάλαμε κόσμο στην περιοχή και ένας προπονητής με την εικόνα σαν κι αυτή του πρώτου ημιχρόνου μόνο απόλυτα ευχαριστημένος μπορεί να είναι.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάλι δεν κινδυνέψαμε. Το διαχειριστήκαμε, προφανώς, γιατί είχαμε πολύ μεγάλη ανάγκη τους τρεις βαθμούς και δημιουργήσαμε δυο-τρεις ευκαιρίες για να πετύχουμε και τρίτο γκολ.

Θεωρώ ότι τα παιδιά στα αποδυτήρια έχουν πολύ ισχυρή προσωπικότητα, έχουν πολύ δυνατό χαρακτήρα και αυτό βοηθά πάρα πολύ έναν προπονητή στο να κάνει και να σχεδιάσει πράγματα».

Για τις νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ με εκείνον στο «τιμόνι»: «Η αλήθεια είναι αυτό που είπα πριν. Όταν έχεις ποδοσφαιριστές με ισχυρή προσωπικότητα είναι πολύ πιο εύκολο να σχεδιάσεις πράγματα, οπότε βλέποντας το ρόστερ ήταν ευδιάκριτο μέσα μου ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε πάρα πολύ καλά το 4-3-3, μ’ έναν αμυντικό χαφ και δύο εσωτερικούς μέσους.

Το κάναμε μέσα στις λίγες προπονήσεις, που βρίσκομαι εδώ. Τα παιδιά το είχαν παίξει και πέρσι πάρα πολύ καλά και επομένως ανταποκρίθηκαν γρήγορα και με μεγάλη συγκέντρωση στα δεδομένα που θέλαμε».

Για το ότι η Νίκη έπαιξε πιο συντηρητικά στο δεύτερο μέρος: «Νομίζω ότι ένας παράγοντας, που συνέβη αυτό, ήταν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Όταν η ομάδα έχει χαμηλή συγκομιδή βαθμών, το ένστικτο της αυτοσυντήρησης μπορεί να σε πάει λίγο πιο πίσω και να διώξεις πιο εύκολα την μπάλα. Έτσι κι αλλιώς, για να είμαστε ειλικρινείς, στη συγκεκριμένη κατηγορία δεν είναι πολύ εύκολο για 90 λεπτά να έχεις την ίδια κατοχή της μπάλας. Όποιος προηγείται, συνήθως οπισθοχωρεί.

Παρόλα αυτά δεν είχαμε ιδιαίτερα πρόβλημα, ούτε στη Λάρισα (σ.σ. κόντρα στον Ηρακλή) δεχθήκαμε κάποια φάση. Ευχής έργον είναι να φτάσουμε στο σημείο να παίζουμε για περισσότερα λεπτά το ποδόσφαιρο που είδαμε στο πρώτο ημίχρονο και στους δύο αγώνες»

Για το πώς είδε τους φιλάθλους της Νίκης στον πρώτο του αγώνα εντός έδρας: «Ο κόσμος έχει παλμό, είναι κοντά στην ομάδα. Το ήξερα έτσι κι αλλιώς. Ήμουν πριν από αρκετά χρόνια στον Βόλο, οπότε γνώριζα τι παλμό έχει ο κόσμος της Νίκης Βόλου και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για την επιλογή του να έρθει στη Νίκη: «Θα είμαι ειλικρινής. Η μεγαλύτερη μάστιγα σε μεγάλο μέρος της κατηγορίας και όχι σε όλη, είναι οι σχέσεις των προπονητών με τους παράγοντες. Μετά από αρκετό καιρό και από τις λίγες φορές στην καριέρα μου, νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής που μιλάω μ’ αυτούς τους ανθρώπους. Έχει υπάρξει ξανά, αλλά είναι ελάχιστες οι φορές».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το