Αθλητισμός

Ελευθερόπουλος: Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες δυσκολίες

Στην άσχημη ψυχολογία μετά τη «σφαγή» στις Σέρρες και στον κακό αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου της Νεάπολης στάθηκε ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος μετά το 0-0 με τον Παναθηναϊκό Β’. Παρόλα αυτά εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον τρόπο που αντιμετώπισαν αυτές τις δυσκολίες οι ποδοσφαιριστές της Νίκης.

Ο προπονητής της Νίκης Δημήτρης Ελευθερόπουλος αρχικά μίλησε για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό Β’ λέγοντας τα παρακάτω: «Σ’ αυτό το ματς είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο μεγάλες δυσκολίες: Η πρώτη ήταν το ψυχολογικό μετά το ό,τι συνέβη στις Σέρρες εξωαγωνιστικά και η δεύτερη ήταν το γήπεδο, που επηρεάζει μια ομάδα σαν τη δική μας, που αρέσκεται να έχει την κατοχή της μπάλας.

Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και με την κλήρωση που έφερε τον Βόλο γηπεδούχο στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ, δεν μπορούσαμε να πάμε στο Πανθεσσαλικό. Η Νεάπολη είναι ένα από τα πιο άσχημα γήπεδα της κατηγορίας, αν όχι το πιο άσχημο, όσον αφορά στον αγωνιστικό χώρο, που είναι πολύ κακός.

Παρόλα αυτά τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και στις δύο δυσκολίες από το πρώτο λεπτό. Στο πρώτο 25λεπτο έχουμε δυο-τρεις κλασικές ευκαιρίες και τέσσερις-πέντε προϋποθέσεις πολύ σημαντικές. Κατεβάσαμε τον Παναθηναϊκό Β’ στο δικό του πρώτο τρίτο και είχαμε εντυπωσιακά ποσοστά κατοχής μπάλας. Τα παιδιά ήταν συνέχεια μέσα στο πλάνο.

Στο δεύτερο ημίχρονο το ματς συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Είχαμε αρκετές ευκαιρίες τόσο σε ροή αγώνα, όσο και σε στατικές φάσεις, ενώ απειληθήκαμε μόνο μια φορά προς το τέλος του παιχνιδιού, όταν ρισκάραμε περισσότερο και με την αλλαγή του σχηματισμού.

Παρόλα αυτά η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, παρά τις προϋποθέσεις που δημιουργήσαμε προς το τέλος του αγώνα. Στεναχωριέμαι κυρίως για την προσπάθεια των παιδιών.

Το ευχάριστο είναι ότι μείναμε στο πλάνο μέχρι την τελευταία στιγμή. Οι παίκτες μου προσπάθησαν, έβαλαν κάτω την μπάλα, έπαιξαν συνδυαστικό ποδόσφαιρο, έτρεξαν αρκετά και οι γραμμές μας ήταν κοντά, Όσον αφορά σ’ αυτό το στοιχείο είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παιδιών».

Ερωτηθείς για το πόσο δύσκολο ήταν να βελτιωθεί η ψυχολογία μετά τη «σφαγιαστική» διαιτησία στις Σέρρες έδωσε την εξής απάντηση: «Αυτή είναι η αλήθεια. Ήταν το πιο δύσκολο κομμάτι τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίες ήταν λίγες από Δευτέρα έως Σάββατο.

Γενικά έχω μια θεωρία για το κίνητρο. Για μένα κίνητρο είναι η προπόνηση, να βελτιώνομαι κάθε μέρα σε κάθε παιχνίδι είτε φιλικό είτε επίσημο. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν σ’ αυτό το κομμάτι και θα συνεχίσουμε πάνω σ’ αυτό το μοντέλο δουλειάς.

Σκοπός μας είναι να βελτιωνόμαστε και να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Τα παιδιά έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά και ταυτόχρονα να κοιτάξουμε στον δεύτερο γύρο να έχουμε κάποιες πιο συγκεκριμένες απαντήσεις από μερικά παιδιά, σχετικά με το πόσο μπορούν να μας βοηθήσουν την επόμενη σεζόν».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το