Τοπικά

Ελεύθεροι οι τρεις από τους τέσσερις που συνελήφθησαν στα Τρίκαλα για ναρκωτικά

Ελεύθεροι αφέθηκαν μέχρι την εκδίκαση της δίκης, που ορίστηκε για τις 25 Ιανουαρίου 2023, τα τρία άτομα ηλικίας 65,66 και 68 ετών που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι μαζί και με έναν 56χρονο, σε περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ο 56χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και ζήτησε προθεσμία για να του οριστεί δικηγόρος και μέχρι τότε είναι κρατούμενος.
Οι τρεις που αφέθηκαν ελεύθεροι κατηγορούνται για πλημμέλημα, ενώ ο 56χρονος για κακούργημα για τις κατηγορίες τις διακίνησης και καλλιέργειας ναρκωτικών.
Και οι τέσσερις είναι κάτοικοι Αγριάς, ενώ οι δύο εξ αυτών έχουν απασχολήσει στο παρελθόν για διοικητικά αδικήματα κι όχι ναρκωτικά.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του 56χρονου και έκαναν βόλτα όπως υποστήριξαν στα Τρίκαλα. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 3,2 γραμμαρίων και τρία αυτοσχέδια τσιγάρα μείγματος κάνναβης και καπνού.
Επιπλέον, οι τρεις εξ αυτών, κατελήφθησαν να κατέχουν ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 3,8 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.
Και οι τέσσερις δήλωσαν από μόνοι τους στους αστυνομικούς ότι έχουν κι άλλες ποσότητες χασίς στα σπίτια τους.
Ακολούθως, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων και παρουσία δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες στα σπίτια τους στην Αγριά.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι του ενός μία ποσότητα κάνναβης, βάρους 11 γραμμαρίων, στο σπίτι του δεύτερου μία ποσότητα κάνναβης, βάρους 12 γραμμαρίων, στο σπίτι του τρίτου μία ποσότητα κάνναβης, βάρους 10 γραμμαρίων και στο σπίτι του 56χρονου τέσσερις νάιλον συσκευασίες με ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους 251 γραμμαρίων και στην αυλή του σπιτιού του ένα δενδρύλλιο κάνναβης, ύψους 80 εκατοστών, το οποίο εκριζώθηκε.
Μάλιστα ο 56χρονος φέρεται να υποστήριξε στην απολογία του τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης, ενώ ο ένας εκ των τριών που αφέθηκαν ελεύθερος, φέρεται να υποστήριξε ότι ξεκίνησε τη χρήση κάνναβης το 2015, ενώ οι υπόλοιποι πιο παλιά.
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το