Ελλάδα

Ελευθέριος Βενιζέλος: Συνεχίζεται το θρίλερ εν πλω – Πολλά τα κρούσματα

Για μία ακόμα ημέρα, το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τελεί υπό καραντίνα, μετά τα κρούσματα κορονοϊού βρίσκεται στα ανοιχτά της Σαλαμίνας, αφού δεν του επιτρέπεται να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά και οι 400 περίπου επιβαίνοντες ζουν έναν καθημερινό εφιάλτη. Χθες το βράδυ, ένας 34ρονος Ινδονήσιος μεταφέρθηκε με σκάφος του λιμενικού στην μαρίνα Ζέας κι από εκεί πήγε στο Νοσοκομείο Αττικόν, όντας το δεύτερο μέλος του πληρώματος που μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Η κατάσταση είναι εξόχως σοβαρή και το πλοίο είναι μια υγειονομική βόμβας, καθώς τα 20 κρούσματα εντοπίστηκαν μετά από έλεγχο που έγινε σε 28 μέλη του πλοίου τα οποία παρουσίασαν τα συμπτώματα. Χθες κλιμάκια του ΕΟΔΥ πήραν δείγματα από τα υπόλοιπα μέλη που ανέρχονται σε 363 και τα αποτελέσματα αναμένονται σήμερα.

Το πλοίο το οποίο είχαν ναυλώσει Τούρκοι είχε καταπλεύσει στο Τσεσμέ της Τουρκίας και οι Αρχές ενημέρωσαν τον πλοίαρχο ότι θα επιτρέψουν την αποβίβαση μόνο των Τούρκων. Ο πλοίαρχος αρνήθηκε να κατεβάσει τους Τούρκους μέλη του πληρώματος και άλλαξε ρότα για το λιμάνι του Πειραιά.

Το καράβι λειτουργούσε ως πλωτό ξενοδοχείο, το οποίο κατευθυνόταν στην Ισπανία και μετέφερε Τούρκους τεχνίτες από την Τουρκία στο Καντίθ προκειμένου να δουλέψουν στο χτίσιμο του κρουαζιερόπλοιου της Royal Caribbean. Ωστόσο, η πανδημία ματαίωσε τις εργασίες και το πλοίο πήρε… τα πίσω μπρος.

Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» παραμένει αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά από τις 21 Mαρτίου, ενώ οι επιβάτες του είναι απομονωμένοι στις καμπίνες, ο καθένας ξεχωριστά, ενώ έχουν κατανεμηθεί στα 11 πατώματα του πλοίου οι επιβάτες, ανάλογα με την κατάστασή τους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το