Ελλάδα

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Κατεβαίνουν οι υγιείς επιβάτες του πλοίου – Παραμένουν οι 119

Tο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ελλιμενίστηκε χθες το βράδυ στον Πειραιά και πλέον τα συναρμόδια υπουργεία, Ναυτιλίας, Υγείας και Πολιτικής Προστασίας εκπονούν σχέδιο για να απομακρύνουν τους υγιείς επιβαίνοντες και να κουράρουν στο καράβι τους νοσούντες από τον κορωνοϊό. Εξω από το πλοίο έχει στηθεί «στρατηγείο» με σκηνές της Πολιτικής Προστασίας και κοντέινερ στο οποίο θα βρίσκονται τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Γίνονται συνεχείς τηλεδιασκέψεις, ενώ εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να φτάσει στο σημείο κι ο Νίκος Χαρδαλιάς. Το μεσημέρι της Παρασκευής, αναμένονται λεωφορεία στον προβλήτα, τα οποία θα παραλάβουν τους επιβάτες που είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Θα κατανεμηθούν σε αθηναϊκά ξενοδοχεία όπου θα παραμείνουν 36 ώρες για παρακολούθηση και κατόπιν θα αποχωρήσουν, λαμβάνοντας πρώτα τις απαραίτητες οδηγίες.

Οσον αφορά στα 119 θετικά κρούσματα, θα παραμείνουν σε καραντίνα μέσα στο πλοίο για 14 μέρες και θα επιβιβάζονται τα κλιμάκια των γιατρών και των νοσηλευτών του ΕΟΔΥ για να παρακολουθούν την εξέλιξή τους και να τους παράσχουν βοήθεια. Υπάρχουν άλλοι δύο επιβάτες, των οποίων τα τεστ χρειάζονται επανεξέταση, που σημαίνει ότι τα θετικά περιστατικά ενδέχεται να ανέλθουν στον αριθμό 121.

Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου το πλοίο που ναυλώθηκε από τουρκική εταιρία, αναχώρησε από το Τσεσμέ με προορισμό το Κάντιθ της Ισπανίας, ωστόσο, εν πλω «έσκασε» η πανδημία και η καραντίνα στην Ισπανία κι επέστρεψε στην Τουρκία, όπου του απαγορεύθηκε να ελλιμενιστεί κι έκτοτε βρισκόταν στα ανοιχτά του Πειραιά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το