Lifestyle, Θ Plus

Έλενα Παπαρίζου: Ανακαλεί για τα «άφυλα παιδιά» – «Έκανα λάθος μετάφραση»

Λίγες μέρες μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις της περί «άφυλων παιδιών», η Έλενα Παπαρίζου ανακάλεσε για τη διατύπωσή της.

Η τραγουδίστρια συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή «Καλύτερα δεν Γίνεται» και ξεκαθάρισε ότι έκανε λάθος στη μετάφραση.

Αναλυτικότερα, η Έλενα Παπαρίζου είπε:

«Ήταν μια πάρα πολύ ωραία συνέντευξη, μέσα στην οποία ρωτήθηκα πολλά πράγματα. Μιλούσα πολύ γρήγορα. Σκέφτομαι σουηδικά και τα μεταφράζω στα ελληνικά και πολλές φορές κάνω λάθος μετάφραση. Δεν έχω δεχτεί και τα καλύτερα σχόλια και επίσης δεν έχω ασχοληθεί εγώ η ίδια να απαντήσω μέσα από τα social media, δεν θεωρούσα ότι ήταν σωστό. Πήγα σε μια συνέντευξη και ρωτήθηκα πράγματα. Σκέφτηκα πάρα πολύ γρήγορα και έκανα λάθος μετάφραση».

Αν έχω στεναχωρήσει κάποιον, οφείλω να ζητήσω συγγνώμη. Μπορώ να το κάνω αυτό γιατί είμαι άνθρωπος. Τα παιδιά δεν γεννιούνται άφυλα αλλά γεννιούνται και δεν ξέρουν την προτίμησή τους και τι φυλετική συνείδηση έχουν. Όλα τα πράγματα έχουν να κάνουν με το DNA, με το περιβάλλον, τις προτιμήσεις. Οφείλω να πω, επίσης, επειδή είμαι Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unicef, ασχολούμαι μόνο με τα παιδιά, τα αγαπάω πολύ και δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν. Να μη δώσουμε συνέχεια σε αυτή τη κουβέντα. Η ουσία είναι ότι αγαπάμε αλλήλους. Δεν ήθελα να στεναχωρήσω κανένα παιδί. Με κάνετε και νιώθω λιγότερο άσχημα, έχω στεναχωρηθεί πολύ τις τελευταίες ημέρες. Δεν κοιτάω ποτέ πίσω, κοιτάω τι μου συμβαίνει σήμερα. Στέκομαι στο σήμερα για αυτό και αγωνίζομαι να γίνω καλύτερος άνθρωπος και καλλιτέχνης» είπε τέλος η τραγουδίστρια.

Μοιρασμένες οι αντιδράσεις στις δηλώσεις της
«Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, είχα και εγώ αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου» ανέφερε η τραγουδίστρια σε συνέντευξη που παραχώρησε και δίχασε το διαδικτυακό κοινό.

Άλλοι την «τρολάρουν», αποκαλώντας τη «επιστήμονα» και άλλοι την υποστηρίζουν για την αναφορά της. «Ειδική στη βιολογία;», «Για τη νοημοσύνη σας έπρεπε να έχετε αμφιβολίες», «Τα παιδιά γεννιούνται ΑΦΥΛΑ είπε η γνωστή καταξιωμένη επιστήμονας Έλενα Παπαρίζου», είναι μόνο μερικά από τα αρνητικά σχόλια που λαμβάνει η γνωστή τραγουδίστρια.

«Τα παιδιά χωρίζονται σε αγόρια και κορίτσια. Κάποια αγόρια και κορίτσια γεννιούνται Gay και κάποια Straight. Δεν υπάρχουν άφυλα. Σας μιλάει ένας gay» γράφουν οι επικριτές της Έλενας Παπαρίζου.

Ακολουθούν μερικές αντιδράσεις

«H Παπαρίζου είπε το αυτονόητο. Τα παιδιά δε γεννούνται με επίγνωση του φύλου τους», «Και μπαίνεις στο τρεντ Παπαρίζου, και βλέπεις γιατί η κοινωνία μας είναι 50 χρόνια πίσω από όλη την υπόλοιπη Ευρώπη. Τρομάρα σας. Είστε κι ευρωπαίοι»,«Βγήκαν να κάνουν επίθεση στην θεάρα Παπαρίζου και να την χαρακτηρίσουν αμόρφωτη γιατί είπε πως τα παιδιά είναι άφυλα παίρνοντας θέση για ακόμα μια φορά υπέρ των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+» γράφουν με τη σειρά τους, οι υποστηρικτές τους.

Κάποιοι δε, έσπευσαν να την υποστηρίξουν, υπενθυμίζοντας σε όσους την έκριναν, ότι τα ελληνικά δεν είναι η μητρική της γλώσσα και θα έπρεπε να δώσουν έμφαση στην ουσία των δηλώσεών της.

Όλα τα παιδιά γεννιούνται αφυλα μέχρι να αποφασίσουν πιο φύλο θα επιλέξουν …
Ίσως αυτό να εννοούσε η @paparizouhelena …
Πόσα παιδιά έχουν γεννηθεί σε λάθος σώμα;
Δεν μασαει η #παπαριζου το πολύ πολύ να φάει και ένα δεύτερο… μπέργκερ!!!!

— alexiouvideos (@alexiouvideos) March 24, 2023

Βγήκαν να κάνουν επίθεση στην θεάρα Παπαρίζου και να την χαρακτηρίσουν αμόρφωτη γιατί είπε πως τα παιδιά είναι «άφυλα» παίρνοντας θέση για ακόμα μια φορά υπέρ των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ+ Θα είναι τίποτα άτομα τύπου Ξεφτιλοπούλου και Άννας Μαρίας

— Γουστάβος Κλιμτ (@easycomgr) March 23, 2023

 

Οι δηλώσεις Παπαρίζου που συζητήθηκαν
Η τραγουδίστρια ήταν καλεσμένη στο podcast «Pop Revolution» του Pride 98.6, όπου και διηγήθηκε πολύ προσωπικές στιγμές από τη ζωή της όσον αφορά στην κατάθλιψη αλλά και στη σεξουαλικότητα των ανθρώπων.

Αρχικά, η Έλενα Παπαρίζου είπε: «Την πρώτη φορά που πέρασα μια κατάθλιψη, το κατάλαβε η ειδικός στο σχολείο. Έπαθα μια θρησκευτική αντίδραση και δεν ήξερα που ανήκω, τι να πιστέψω. Συνεχίζω να είμαι κοντά στην εκκλησία, όπως όλη η οικογένειά μου. Ο καθένας την “εκκλησία” του την κουβαλάει με τον τρόπο που ξέρει εκείνος να την έχει μέσα του. Όταν ήμουν πιτσιρίκα υπήρξα και βουδίστρια. Στα 13 μου χρόνια αναποδογύρισε όλος ο κόσμος. Άρχισε να με παρακολουθεί ψυχολόγος τότε στο σχολείο».

«Από μικρό παιδί είχα γκέι φίλο, ήμασταν 12-13 χρονών. Ήξερε τι ήταν. Για εμένα είναι απόλυτα φυσιολογικό όταν κάποιος νιώθει έτσι. Θα κάτσω εγώ να κρίνω γιατί ένας άνθρωπος νιώθει και είναι αυτό που είναι; Όχι βέβαια! Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα. Ένα straight ζευγάρι ξέρουμε τι κάνει όταν κλείνουν οι πόρτες. Η κολλητή φίλη της αδερφής μου ήταν αρραβωνιασμένη με κοπέλα. Είχα και εγώ αμφιβολίες στα 13 μου για τη σεξουαλικότητά μου» είπε στη συνέχεια, η τραγουδίστρια.

Δείτε βίντεο: Έλενα Παπαρίζου: «Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, είχα και εγώ αμφιβολίες για τη σεξουαλικότητά μου»
Έλενα Παπαρίζου: «Όλα τα παιδιά γεννιούνται άφυλα, είχα και εγώ αμφιβολίες για τη…

Το ξέσπασμα Σούρα – «Απερίσκεπτη δήλωση, κάτι σαύρες δεν έχουν φύλο»
Ο ψυχίατρος Δημήρτης Σούρας, που συχνά τοποθετείται δημόσια για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, σχολίασε και τα όσα είπε η τραγουδίστρια στη συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο ίδιος συνδέθηκε με την εκπομπή «Super Κατερίνα» και εναντιώθηκε σε όσα άκουσε να λέει η Έλενα Παπαρίζου.

Πιο αναλυτικά, είπε σχετικά με τα παραπάνω:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τι σχέση έχει η σεξουαλική επιθυμία με τα βιολογικά φύλα. Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που κάνουν σε άσχετο χρόνο άσχετες δηλώσεις. Σε όλο το βασιλικό βασίλειο κάτι σαύρες τρίτα ξαδέρφια του ιγκουάνα γεννιούνται άφυλα. Τα παιδιά μας έχουν φύλο από την ίδρυση του κόσμου. Είναι μία επικίνδυνη δήλωση γιατί έχει ένα μεγάλο κοινό – ως επί το πλείστον νεανικό – τα παιδιά μας μιμούνται και ακούνε. Πολύ εύκολα μερικά παιδιά θα βάλουν στο μυαλό τους ότι δεν έχουν φύλο και είναι άφυλα. Είναι απερίσκεπτη γιατί δεν έχει καμία σχέση με τον σεξουαλικό προσανατολισμό τον οποίο αποοδεχόμαστε και σεβόμαστε».

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το