Τοπικά

Το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλοκάρει τη μελέτη του υδάτινου δυναμικού Δήμου Βόλου – Διαπίστωσε παραβάσεις στη διαδικασία

Νέο μπλόκο στην υλοποίηση της απόφασης της ΔΕΥΑΜΒ για την ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του υδάτινου δυναμικού στα όρια του Δήμου Βόλου. Μετά την απόρριψη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, το Ελεγκτικό Συνέδριο διαπίστωσε παραβάσεις στη διαδικασία και απαγορεύει στη ΔΕΥΑΜΒ να υπογράψει τη σύμβαση.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται σε ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας «Μαζί για τον Βόλο», στις ελλείψεις επαρκούς αιτιολόγησης όπως αυτές καταχωρήθηκαν στην απόφαση της επιτροπής του άρθρου 152, με την οποία απορρίφθηκε η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ για την ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του υδάτινου δυναμικού στα όρια του Δήμου Βόλου, προστέθηκε και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία απαγορεύεται στην ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στην υπογραφή σύμβασης, λόγω τυπικών παραβάσεων στην διαδικασία.

Τα παραπάνω οδηγούν σε σημαντική καθυστέρηση στην εκπόνηση της μελέτης η οποία είναι αναγκαία ώστε η επιχείρηση να έχει ετοιμότητα στην υποβολή προτάσεων για έργα υδροδότησης, ώστε να λυθεί μακρόχρονα το πρόβλημα της ύδρευσης του Βόλου. Η ΔΕΥΑΜΒ, με βάση τις υπάρχουσες αποφάσεις τόσο το Ελεγκτικού Συνεδρίου, όσο και της επιτροπής του άρθρου 152, πρέπει να προχωρήσει σε άμεσες ενέργειες με αποκλειστικό στόχο την άμεση ανάθεση και εκπόνηση της μελέτης, η οποία είναι αναγκαίος όρος και εργαλείο για την προώθηση δράσεων στο θέμα του νερού. Επισημαίνουμε ότι το έργο της αντικατάστασης των σωληνώσεων στο κέντρο του Βόλου και στο κέντρο της Ν. Ιωνίας θα μείνει κολοβό, χωρίς αντίστοιχα μεγάλα έργα στο εξωτερικό υδραγωγείο. Ελπίζουμε το νέο νομικό team της ΔΕΥΑΜΒ, που άγνωστο (;) με ποια κριτήρια επιλέχθηκε, αυτή τη φορά να καταφέρει να προστατέψει την πολύπαθη ΔΕΥΑΜΒ από νέες περιπέτειες», καταλήγει η ανακοίνωση της κίνησης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το