Τοπικά

Έλεγχος οικονομικών επιθεωρητών στον Δήμο Βόλου “Θ”

dimarxeio

«Φύλλο και φτερό» έκαναν επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου Βόλου για την περίοδο χρήσης του 2012. Ο εξονυχιστικός έλεγχος στα σχετικά παραστατικά ολοκληρώθηκε τις τελευταίες μέρες και οι οικονομικοί επιθεωρητές συγκεντρώνοντας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία αναχώρησαν για την Αθήνα, προκειμένου να συντάξουν και να καθαρογράψουν το πόρισμά τους, το οποίο σύντομα πρόκειται να αποστείλουν στη Δημοτική Αρχή.

Η διενέργεια του σχετικού ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία της περιόδου χρήσης του 2012 του Δήμου Βόλου είχε σχετικά πρόσφατα ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή, μετά από ενημέρωση που είχε αρμοδίως από το Υπουργείο Οικονομικών.
Οι οικονομικοί επιθεωρητές του αρμοδίου Υπουργείου έφτασαν πριν από λίγες ημέρες στον Βόλο και βρέθηκαν στο Δημαρχείο προκειμένου να αρχίσουν τη διαδικασία του εξονυχιστικού ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία και σε όλα τα παραστατικά της περιόδου του 2012.
Στη διάθεση των αρμοδίων επιθεωρητών του Υπουργείου Οικονομικών τέθηκαν από τη Δημοτική Αρχή Βόλου όλα τα στοιχεία τα οποία ζητήθηκαν, τα οποία και ελέγχθηκαν διεξοδικά.
Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τη Δημοτική Αρχή, η διαδικασία του ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία και τα παραστατικά ολοκληρώθηκε πρόσφατα, χωρίς να προκύψουν προβλήματα, καθώς οι οικονομικοί επιθεωρητές είχαν στη διάθεσή τους όλα τα σχετικά στοιχεία.
Επιπλέον, από τον Δήμο Βόλου προκύπτει ότι τόσο κατά τη διάρκεια, όσο και με την ολοκλήρωση του ελέγχου οι οικονομικοί επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών δεν αναφέρθηκαν σε στοιχεία τα οποία εντόπισαν κατά τη διαδικασία του ελέγχου, με την αρμόδια Αντιδημαρχία και την αντίστοιχη Υπηρεσία να μην έχουν σχετική ενημέρωση και να βρίσκονται σε αναμονή του πορίσματος.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εξονυχιστικού ελέγχου στα οικονομικά στοιχεία και τα παραστατικά του Δήμου Βόλου για την περίοδο της χρήσης του 2012 οι αρμόδιοι επιθεωρητές του Υπουργείου συγκέντρωσαν όλα τα απαιτούμενα και αναχώρησαν για την Αθήνα.
Όπως σχετικά ενημέρωσαν τη Δημοτική Αρχή Βόλου, το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα πρόκειται να συντάξουν και να καθαρογράψουν το σχετικό πόρισμα.
Σχετικά θα ενημερώσουν αρχικά το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών για το αποτέλεσμα του ελέγχου και στη συνέχεια θα αποστείλουν το πόρισμα στον Δήμο Βόλου, ο οποίος με τη σειρά του θα προβεί στις απαιτούμενες ανακοινώσεις.
Από τη Δημοτική Αρχή Βόλου αναφέρεται ότι η όλη διαδικασία του ελέγχου έγινε με κάθε μυστικότητα και στον Δήμο βρίσκονται σε αναμονή της αποστολής του σχετικού πορίσματος, προκειμένου να έχουν σαφή και ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την οικονομική χρήση της περιόδου του 2012.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το