Τοπικά

Έλεγχοι της Επιθεώρησης Εργασίας στον Βόλο για μη καταβολή δεδουλευμένων και εξαναγκασμό σε εργασία

Η Επιθεώρηση Εργασίας προχώρησε σε 50 ελέγχους σε επιχειρήσεις του Βόλου που παραμένουν ανοιχτές, μετά από καταγγελίες για μη καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και για εξαναγκασμό σε εργασία, παρότι ο εργοδότης έθεσε τους υπαλλήλους σε αναστολή. Έλεγχοι, διενεργήθηκαν και σε επιχειρήσεις του κέντρου, αλλά και στη ΒΙΠΕ.
Στους 50 ελέγχους καταγράφηκε το προσωπικό των επιχειρήσεων και την Τρίτη μετά το Πάσχα θα γίνει διασταύρωση στοιχείων. Εφόσον διαπιστωθεί ότι οι εργαζόμενοι εργάζονται, ενώ βρίσκονται σε αναστολή θα επιβληθεί πρόστιμο στον εργοδότη 1.200 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Κατά τη διάρκεια της αναστολής ο εργαζόμενος δεν παρέχει εργασία και ο εργοδότης δεν καταβάλλει μισθό. Οι εργοδότες μπορούν να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας, μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων που είχαν την 21η Μαρτίου. Η αναστολή ανά μισθωτό πρέπει να ισχύει για συνεχόμενο και ανέκκλητο χρονικό διάστημα 45 ημερολογιακών ημερών. Δηλαδή αν ο εργοδότης θέσει τον μισθωτό του στον «πάγο» δεν μπορεί μετά από ένα χρονικό διάστημα – για παράδειγμα 15 ημέρων – να «ξεπαγώσει» τη σύμβαση και να την παγώσει εκ νέου στη συνέχεια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το