Τοπικά

Έλεγχοι στην «παγωμένη» αγορά του Βόλου για την εφαρμογή των μέτρων click away και click inside

Με τη Μαγνησία να βρίσκεται στο «κόκκινο» άρχισε χθες στην «παγωμένη» αγορά η επιχειρησιακή δραστηριότητα για την εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων λειτουργίας. Η δημοτική αστυνομία και η ΕΛΑΣ έκαναν εντατικούς ελέγχους σε καταστήματα και καταναλωτές που ανέμεναν να παραλάβουν τα ψώνια τους. Προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας ισχύει από τις 7.00 έως τις 20.30, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο μη επιτρεπόμενης της λειτουργίας κατά την ημέρα Κυριακή.
Σύμφωνα με τα μέτρα για το λιανεμπόριο, που θα ισχύσουν και στη Μαγνησία και χθες επικυρώθηκαν με ΦΕΚ:
Επιτρέπονται: α) Η λειτουργία επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών αποκλειστικά κατά το σκέλος που αφορά στην επισκευή συσκευών, την εξόφληση λογαριασμών και την ανανέωση υπολοίπου, β) τα καταστήματα οπτικών / ακουστικών βαρηκοΐας κατόπιν ραντεβού, γ) τα καταστήματα πώλησης περουκών και ποστίς, δ) τα περίπτερα, τα οποία δύνανται να λειτουργούν είκοσι τέσσερις (24) ώρες.
– Λειτουργία επιχειρήσεων λιανεμπορίου μόνο με τη διαδικασία της εξ αποστάσεως προαγοράς / προεπιλογής των αγαθών μέσω ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής παραγγελίας για παραλαβή εκτός καταστήματος (click away).
– Εξαιρετικώς στις περιοχές του επιπέδου αυτού, οι επιχειρήσεις πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων επιτρέπεται να λειτουργούν και με τη διαδικασία του εξ αποστάσεως καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος (click inside).
Ειδικότερα:
α) Καταχώρηση της παραγγελίας του ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού είτε μηνύματος (SMS) που φέρει τα εξής στοιχεία: αα) επωνυμία, διεύθυνση και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου της επιχείρησης, αβ) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο ώρες συνολικά.
β) Παραλαβή από ένα άτομο και μόνο.
γ) Πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
δ) Κατά την παραλαβή: δα) Τήρηση ελάχιστης απόστασης δύο μέτρων μεταξύ πελατών, δβ) μέγιστος αριθμός ατόμων στην αναμονή εννέα άτομα και δγ) μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής δέκα λεπτά.
ε) Ειδικώς στην περίπτωση της παραλαβής εντός καταστήματος: Υποχρέωση επιχειρήσεων για ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος.
Οι επιχειρήσεις με κύριο και δευτερεύοντα ΚΑΔ πώλησης υποδημάτων, ενδυμάτων και βιβλιοχαρτοπωλείων, κατά την 31η Δεκεμβρίου 2020, δύνανται να λειτουργούν με τη διαδικασία καθορισμού ραντεβού με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για αγορά εντός καταστήματος.
– Προαιρετικό (διευρυμένο) ωράριο λειτουργίας από τις 7.00 έως τις 20.30, κατά τις ημέρες Δευτέρα έως Σάββατο (μη επιτρεπόμενης της λειτουργίας κατά την ημέρα Κυριακή).

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το